Katiuşa ar putea fi imnul sportivilor ruşi paticipanţi la Olimpiadă

19 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Recent Ministrul rus al sportului, Oleg Matytsin (foto), a susţinut o propunere pre­zentată de Comisia sportivilor a Comite­tului Rus Olimpic de a înlocui imnul naţio­nal al ţării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu piesa Katiuşa.
Respectiva comisie a sugerat ca melodia să fie folosită în locul imnului naţional, care este interzis a fi intonat atât la Tokyo 2020, cât şi la Beijing 2022, interdicţie care face parte din sancţiunile impuse Rusiei de Agenţia Mondială Antidoping pentru mani­pularea datelor Laboratorului de la Mos­cova, iar sportivii ruşi vor trebui să concu­reze sub un steag neutru la Tokyo 2020 şi Beijing 2022.
În acest context, ministrul Matytsin, de asemenea preşedinte al Federaţiei Inter­na­ţionale a Sporturilor Universitare, a de­cla­rat agenţiei oficiale ruse de ştiri TASS, că imnul Rusiei ar putea fi înlocuit de cunos­cutul cântec popular.
Campioana olimpică la scrimă Sophia Velikaya, şefa Comisiei sportivilor ROC, a de­clarat că deja a înaintat spre analiză Comi­tetului Executiv al ROC oportunitatea ca imnul naţional să fie înlocuit de Katiuşa, care este un cântec patriotic popular în Rusia.
Comitetului Internaţional Olimpic va decide cu privire la ce imn se va intona la Jo­curile Olimpice de la Tokyo sau de la Beijing, deşi jucătorii ruşi de hochei pe gheaţă, care au participat la Jocurile Olim­pice de iarnă Pyeongchang 2018 ca şi com­ponenţi ai echipei Sportivilor Olimpici din Rusia (SOR), au câştigat medalia olim­pică de aur şi în loc de imnul olimpic care trebuia folosit pentru victoriile ruseşti la Jocuri, au intonat imnul national deşi era interzis.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
România ar putea pierde meciurile de la Euro 2020?

În contextul pandemiei de coronavirus, desfăşurarea turneului final al Euro 2020, în 12 oraşe europene diferite e foarte dificilă. Oficialii...

Fotbal Liga a III-a. CSM Deva şi-a stabilit programul amicalelor

Echipa de fotbal a CSM Deva a început anul cu noutăţi legate de staff-ul administrativ. Sec­ţia are un nou director...

Modificarea și completarea Codului de procedură fiscală (3)

În cele ce urmează, continuăm prezentarea  modificărilor și completărilor aduse Codului de procedură  fiscală–a căror prezentare inițială a fost realizată...

Închide