Cum să revenim la o alimentaţie normală (1)

18 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sănătatea din bucate

Simona Timofte

După sărbători, trebuie să avem grijă să ne revenim sănătoşi din excesele practicate până atunci.
Câteva zile în care am mâncat multe grăsimi combinate cu glucide rafinate, stropite cu alcool din belşug, nu ne ajută să fim nici sănătoşi, nici să ne menţinem greutatea corporală. Cele mai multe persoane se confruntă cu trei-patru kg în plus şi, din nefericire, unii ajung chiar la spital din cauza exceselor, trezindu-se cu diferite boli (reacţii pancreatice, chiar pancreatite acute, icter mecanic din cauza pietrelor plecate din vezicula biliară, hemoragii digestive etc.). Din păcate, nu toţi ştim să fim cumpătaţi şi chiar dacă avem impresia că ştim, ne ia valul şi ne trezim balonaţi, cu greţuri, vărsături, dureri de multe ori şi ceea ce a mai rămas din sărbători devine un chin… Dacă tot nu am reuşit să prevenim crizele de indigestie, măcar să învăţăm să ne repunem repede pe picioare pentru a putea fi în formă când revenim la programul de muncă. În primul rând, trebuie să facem o detoxifiere cu ceaiuri pentru a se elimina toxinele, reziduurile rămase de la excesele de origine animală dar şi alcool. Ceaiul de păpădie este un excelent remediu pentru a reduce spasmele vezicii biliare şi pentru a o face să se golească şi  pentru a nu ne veni în gură tot lichidul amărui după ce luăm o masă. Ceaiul de roiniţă este un remediu bun pentru spasmele colonului, dar şi pentru insomnie. Apoi, să nu uităm mesele: trebuie să fie sărace în produse animale, cât mai simplu pregătite şi cât mai bogate în verdeţuri. De exemplu: dimineaţă un iaurt slab cu o felie de pâine prăjită, la amiază o ciorbă simplă de lobodă sau un bol de orez fiert, călit cu puţin ulei presat la rece cu salată de păpădie sau salată verde… Simplu!

 (Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Deva medievală“, la prima ediţie

A doua zi de Paşti, cei care au ales să viziteze Cetatea Devei au fost întâmpinaţi cu un adevărat spectacol,...

Hunedorenii specialişti în IT pot găsi un loc de muncă bine plătit

Specialiştii IT din judeţul nostru  au posibilitatea ca la finalul unei zile de testare a abilităţilor şi cunoştinţelor de programare...

Un pensionar din Hunedoara şi-a recuperat banii uitaţi în bancomat. O poliţistă locală isteaţă şi cinstită!

Un hunedorean de 67 de ani care a uitat să ridice banii din fanta unui bancomat, amplasat pe peretele exterior...

Închide