Trenurile circulă din nou între Băniţa şi Merişor

18 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Circulaţia feroviară între staţiile Băniţa – Merişor a fost reluată din 14 aprilie, pe un singur fir, conform comunicatului transmis de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. Trenurile pot circula pe acest interval cu restricţie de viteză de 30 kilometri pe oră.
„Echipele feroviare au finalizat prima etapă a operaţiunilor de intervenţie între staţiile Băniţa şi Merişor prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor răsturnate, refacerea în totalitate a liniei de cale ferată, a liniei de contact şi a suprastructurii podului. În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe firul II. Primul tren care s-a înscris în circulaţie şi a tranzitat zona Băniţa – Merişor a fost IR 1836, care a circulat pe relaţia Cluj Napoca – Bucureşti Nord, cu plecare din staţia Merişor la ora 12.45”, se mai arată în acelaşi comunicat.
Circulaţia feroviară între Băniţa şi Merişor a fost închisă din 8 aprilie, după ce locomotiva unui tren marfar care circula pe relaţia Petroşani – Simeria a deraiat, iar o parte dintre cele 14 vagoane pe care le remorca s-au prăbuşit într-o prăpastie de 10 metri adâncime. În urma impactului, mecanicul trenului, Garcea Alexandru, de 66 de ani, din Jupâneşti, judeţul Gorj şi ajutorul său, Milotin Eugen, de 51 de ani, din Strehaia, judeţul Mehedinţi, au decedat pe loc. Înainte ca trenul să deraieze, mecanicul marfarului a anunţat prin staţie la Halta Merişor să se elibereze liniile, deoarece locomotiva nu mai avea frâne. Cauzele morţii celor doi mecanici sunt cercetate într-un dosar penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg, dosar la care vor fi ataşate concluziile Agenţiei de Investigare Feroviară Română şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum să revenim la o alimentaţie normală (1)

După sărbători, trebuie să avem grijă să ne revenim sănătoşi din excesele practicate până atunci.

„Deva medievală“, la prima ediţie

A doua zi de Paşti, cei care au ales să viziteze Cetatea Devei au fost întâmpinaţi cu un adevărat spectacol,...

Hunedorenii specialişti în IT pot găsi un loc de muncă bine plătit

Specialiştii IT din judeţul nostru  au posibilitatea ca la finalul unei zile de testare a abilităţilor şi cunoştinţelor de programare...

Închide