Sport

Cum explică antrenorii victoria categorică a celor de la Retezatul Haţeg în faţa fotbaliştilor de la Caransebeş

Revenim la victoria obținută de către echipa Retezatul Hațeg în prima partidă din dubla manșă cu ACS Magica Balat din Caransebeș, pentru promovarea în Liga a III- a fotbalului românesc.

Fără mingi lungi
La finalul întâlnirii disputată pe cochetul teren de la Hațeg, antrenorul echipei învingătoare a declarat: „Să sperăm că avantajul o să ajungă, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să mergem să jucăm la fel de serios și la Caransebeș, ca să reușim ceea ce își dorește tot orașul, anul acesta, să promovăm în Liga a III-a. O să pregătim foarte bine și jocul de acolo, pentru că, la fotbal, se poate întâmpla orice. Dar eu zic că jocul de azi a arătat o diferență mare între echipe. Cu toate că am luat gol la început, băieții au avut forța necesară să revină și să câștigăm la scor. Noi suntem o echipă care trebuie să pasăm, să ducem mingea din aproape în aproape. În momentul în care am pus mingea jos și am început să mergem spre poartă fără mingi lungi și fără mingi la bătaie, atunci am și înscris golurile. Nu mi-am făcut probleme la 0 – 1, le-am spus că putem întoarce rezultatul, doar să fie calmi, că uneori ne cam pierdem capul. Nici jucătorii nu au experiență foarte mare la nivel mai ridicat, dar eu spun că s-a făcut un grup unit, avem condiții bune, suntem susținuți bine și spun că anul acesta chiar merităm să promo­văm. Le mul­țu­mim spectatorilor care au fost la meci și ne-au încurajat. De asta m-am întors acasă, ca să umplem stadionul la Hațeg”.

Cu copiii pe teren
De partea cealaltă, Ion Bica (antre­nor Caransebeș) pare resemnat după vic­to­ria celor de la Retezatul Hateg: „Nu ne așteptam să fie o victorie așa de cate­gorică a gazdelor. A fost și diferența de experiență, eu în tot lotul am doar trei jucători care au mai jucat în baraj, nu au ex­periența meciurilor decisive. Sunt tineri, am avut copil de 16 ani pe teren, dar o să capete și ei experiență. Sperăm ca, pe viitor, cu experiență ca și Hațegul, o să ajungem și noi în liga a treia. La noi în Caransebeș oamenii suferă că nu au fotbal de performanță măcar la nivelul ligii a treia. Cei care ne-au susținut as­tăzi (n. red: a fost o galerie a oaspeților de 150 de oameni) sunt cei care au înființat echipa, au susținut echipa și întotdea­una, și în campionat și acum la meciul de baraj, ei au fost deasupra noastră și îmi pare rău că nu am reușit să îi mulțumim și să îi bucurăm așa cum ar fi trebuit pentru toate eforturile lor.”
Partida retur este programată sâm­bătă, 25 iunie, de la ora 17.30 la Caransebeş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura