Cultivatorul de ”iarbă” şi-a recunoscut faptele

Maximilian Gânju

Tânărul din Simeria cercetat penal pentru că şi-a înfiinţat o cultură de cannabis a beneficiat de clemenţă, după ce şi-a recunoscut faptele.

Procurorii DIICOT au trimis Tribunalului Hunedoara acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi dosarul de urmărire penală, iar în urma procedurii simplificate s-a decis şi pedeapsa pe care tânărul să o primească. Astfel, Daniel Gherman a scăpat de puşcărie şi este obligat ca pe o perioadă de doi ani de zile să respecte o serie de condiţii impuse de judecători. ”A fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare şi un an interzicerea anumitor drepturi. Instanţa a suspendat executarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara se poate face apel în termen de 10 zile de la pronunţare”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Daniel Gherman a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc în urma unei operaţiuni derulată la începutul lunii octombrie. Potrivit DIICOT, plantele halucinogene erau cultivate de tânăr în grădină, tatăl său ajutându-l cu îngrijirea culturii, apoi recoltate şi vândute consumatorilor în localităţile Deva şi Şoimuş. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ un kilogram de muguri de cannabis, precum şi echipamente destinate cultivării plantelor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.