<

Trebuie să plătească expertiza contabilă

25 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Năstase

Ieri a avut loc un nou termen în procesul în care mai mulţi oameni de afaceri din municipiul Hunedoara sunt judecaţi, fiind acuzaţi de evaziune fiscală.

Dorin Cupeţiu, Gheorghe Uscatu, Dan Balint, Adrian Filer şi încă opt persoane sunt acuzate de evaziune fiscală. Ieri, magistraţii au fixat un nou termen, pe 8 noiembrie 2018, în vederea achitării de către inculpaţi a avansului final pentru raportul de expertiză contabilă întocmit.
Reamintim că, potrivit anchetatorilor, membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni comerciale cu produse laminate şi fier vechi şi sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA. Societăţile intermediare controlate de membrii grupării facturau mărfurile achiziţionate din UE către firmele beneficiare fără calculul legal al TVA datorată bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import, realizând astfel o fraudă de tip “carusel”. În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA şi practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor. Prejudiciul produs de membrii grupării, în acest mod, a fost estimat la 1.800.000 de euro. Toate persoanele din acest dosar sunt judecate în stare de libertate.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cultivatorul de ”iarbă” şi-a recunoscut faptele

Tânărul din Simeria cercetat penal pentru că şi-a înfiinţat o cultură de cannabis a beneficiat de clemenţă, după ce şi-a...

Poliţiştii brădeni au descins la spărgătorii de locuinţe

Patru bărbaţi, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţe, au fost reţinuţi de poliţişti, în urma unor acţiuni...

Anunţ finanţe, 26.10.2018

Închide