CS Jiul Petroşani, radiat din Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor

Natalia Bumbac

Clubul Sportiv (CS) Jiul Petroşani, al cărui preşedinte în ultimii ani a fost afaceristul Alin Simota (foto), va fi radiat din Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, conform deciziei Tribunalului Hunedoara. Asta, după ce instanţa a judecat dosarul de intrare în insolvenţă a clubului, la cererea creditorilor formulată în 2013, procedură care s-a finalizat cu declararea clubului în faliment.

Simota scapă de răspunderea patrimonială
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, instanţa a aprobat raportul final şi a închis procedura falimentului debitorului. Totodată, a dispus radierea CS Jiul Petroşani din registrul amintit. Hotărârea tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile. Prin aceeaşi decizie, Tribunalul Hunedoara a respins cererea lichidatorului judiciar de antrenare a răspunderii patrimoniale a celor care au condus clubul sportiv, respectiv a lui Alin Simota.
Cererea de intrare în insolvenţă a CS Jiul Petroşani a fost formulată în 2013 de către două firme, Simar SRL şi Atomis SRL, administrate de Alin Simota, şi ele aflate, la rândul lor, în insolvenţă. De asemenea, au mai cerut insolvenţa clubului sportiv din Valea Jiului ITM Hunedoara şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. În acest dosar, Alin Simota a avut calitatea de pârât, dată fiind cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a lichidatorului. La data deschiderii procedurii de insolvenţă, CS Jiul Petroşani nu avea bunuri şi active în posesie, stadionul şi baza sportivă unde se antrenau şi jucau fostbaliştii fiind luate în concesiune de la Primăria Petroşani. Problemele la CS Jiul Petroşani au început în 2012 – 2013, perioadă care coincide cu punerea sub urmărire penală a lui Alin Simota, finanţatorul clubului, într-un dosar de crimă organizată.
În prezent, afaceristul este fugit din ţară, de un an de zile, fiind localizat de autorităţi în Emiratele Arabe Unite. Cu câteva luni în urmă, reprezentanţii IGPR afirmau că s-a iniţiat procedura de extrădare a lui Alin Simota, condamnat la închisoare în două dosare penale şi judecat pentru diverse infracţiuni în alte cauze.

A câştigat Cupa României
Cu o istorie foarte bogată, CS Jiul Petroşani a fost echipa de fotbal a minerilor din Valea Jiului, înfiinţată în anul 1919 sub denumirea Clubul Atletic al Minerilor din Petroşani (CAMP). Conform datelor de pe enciclopediaromaniei.ro, fondatorul şi preşedintele clubului a fost Ioan Winklehner. Pe parcursul anilor, clubul şi-a schimbat denumirea de mai multe ori, iar echipa de fotbal a minerilor a ajuns să participe şi în competiţia numărul doi europeană, Cupa Cupelor (cum se numea pe vremea aceea), după ce a câştigat Cupa României, ediţia 1973-1974, cu scorul de 4 – 2 în finala disputată cu echipa Politehnica Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.