Sport

Corvinul, în scădere de turaţie! Doar un punct din ultimele nouă puse în joc

Claudiu Sav

Echipa pregătită de Florin Maxim a obţinut doar o remiză pe terenul celor de la CS Tunari, după 1-1, ieri, în apro­pierea Capitalei. Alb-albaştrii au doar un punct din ultimele trei jocuri de cam­pionat şi aşteaptă o nouă vizită a celor de la Chindia, după pauza prile­juită de meciurile Naţionalei.

Teren prost
Nu s-a jucat prea mult fotbal în pri­mele 10 minute din sudul ţării şi nu neapărat pentru că nici una dintre cele două formaţii n-a fost prea inspirată, ci pentru că suprafaţa de joc de la Tunari arată chiar ca una… comunală. Chiar şi aşa, Corvinul s-a instalat treptat în ju­mă­tatea adversă şi după câteva „raiduri” a şi modificat tabela. În minutul 12, Lupu a urmărit o degajare înaltă de pe lina de fund, a pătruns în careu, a lăsat în urmă doi fundaşi şi a înscris, cu stângul, în colţul scurt! La scurt timp, Iacob – folosit în premieră ca mijlocaş dreapta – l-a ridiculizat pe Leca, dar a trimis în blo­cajul portarului ilfovenilor, din doar câţiva metri. Rămaşi în preajma porţii apărate de Isvoranu, „corbii albaştri” au mai avut o şansă bună, în minutul 22, dar Bradu a trimis peste poartă, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri.
Dominarea clară a hunedorenilor a continuat, iar Neacşa a fost aproape de o nouă reuşită superbă, dar a trimis, cu stângul, puţin peste, din 16 metri, după o minge „ţopăită” venită de la Coman. Au urmat apoi câteva minute confuze, cu gazdele reuşind să mai echilibreze ba­lanţa, dar fără să pună mare presiune pe poarta corvinistă, în condiţiile în care mingile înalte, trimise pe vârfuri, au fost cele mai uzitate variante, pe un teren extrem de greu. Astfel că ilfovenii au în­cheiat primul mitan fără să expedieze vreun şut pe poarta tânărului de 17 ani, Darius Roman!

Al doilea cartonaș galben
La reluare, tot Corvinul a avut prima şansă bună de gol, irosită cu nonşalanţă de Iacob, care a trimis, din unghi, paralel cu poarta, deşi scăpase unu la unu cu Isvoranu. Alb-albaştrii au continuat să preseze, iar Bradu a fost şi el aproa­pe de 0-2, dar şutul său cu stângul, din unghi închis, a fost parat de Isvoranu, în mi­nutul 65. Cvasi-ape­titul ofensiv al vizi­ta­torilor s-a stins, pe măsură cu trecerea timplui, şi pentru că aceştia au intrat pe „modulul” economic şi pentru că ad­ver­sarii lor n-au arătat, aproape deloc, că pot periclita poarta lor, astfel că fotbalul a dispărut aproape com­plet de pe radar. „Fitilul” s-a mai aprins însă în ulti­mele 10 minute, când Iacob a văzut al doilea cartonaş galben, pentru trageri de timp, iar gazdele au împins jocul către poarta unui Roman uşor nesigur. Care a şi gafat, impardonabil, câ­te­va sec­ven­ţe mai târ­ziu, faul­tându-l pe Dragoş Gheorghe, la o ieşire complet hazardată din poartă, dân­du-i şansa lui Ivanovski să trans­forme penaltiul dictat de central! „Tu­narii” au simţit momentul bun şi au for­ţat şi mai mult în ultimele minute, iar nou-intratul Licsandru a fost aproape de a da lovitura, la a doua atingere de ba­lon, dar şutul său din 16 metri, din drop, s-a dus pes­te poartă. S-a în­che­iat 1-1, în ciuda nu­meroaselor mingi „arun­cate” în careul hunedorean, în ulti­mele sec­venţe, iar Corvinul rămâne cu doar un punct din ultimele trei jocuri din cam­pio­nat şi pare să nu înveţe din „lecţiile” primite cu Viitorul Pandurii şi CS Mioveni, când deşi s-a aflat la cârma jo­cu­lui, n-a reuşit să profite de momentele bune şi să „se­cu­ri­zeze” un succes ce părea la îndemână. „Temă de casă” pen­tru următoarele două săptămâni de pauză, timp sufi­ci­ent pentru a pregăti a doua întâlnire din ulti­mele 30 de zile cu Chindia Târgovişte, du­minică, 22 oc­tombrie, la Hunedoara.
CS Tunari (antrenor Ştefan Odoroabă): Isvoranu – Al. Gheorghe (46, D. Gheorghe), Leca, Fustar (6, Stoian), Sin (46, Sima) – Plumbuitu (90, Licsandru), Mihăescu (cpt.), V. Co nstantin, Mitrică – Tache (46, Barfă), Ivanovski
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Pop (71, S. Ion), Lică, Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – Iacob, Neacşa (cpt.), Lupu (77, Chindriş) – Coman (90+2, Hergheligiu)
Eliminat: Iacob (83)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura