FlashPolitica si administratie

Corina Oprişiu rămâne administrator public

Sorina Popa

Aleşii locali de la Deva au decis, în urmă cu mai multe săptămâni, să desfiinţeze postul de administrator public al municipiului, unii dintre ei susţinând că se cheltuie prea mult pentru el.


„Eu nu am fost de acord nici cu înfiinţarea acestei funcţii, care este prea costisitoare pentru municipiul Deva. Şi doi viceprimari este prea mult, iar funcţia de administrator public mi s-a părut inutilă. Sunt deja trei persoane în Executiv. Să mai plătim un salariu mare, pentru ce?”, a precizat în urmă cu câteva săptămâni consilierul local PSD Vasile Ţonea. Ca atare, Corina Oprişiu (foto) nu a mai putut de atunci să-şi desfăşoare activitatea de manager public. Săptămâna trecută, Consiliul Local Deva s-a întrunit pentru a discuta şi problema postului respectiv, însă întrunirea nu a mai avut loc, deoarece a lipsit secretarul primăriei.

Doar primarul poate cere desfiinţarea postului
În aceste condiţii, Prefectura Hunedoara, a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care s-a desfiinţat postul de administrator public al municipiului Deva. „Pentru că nu s-a ţinut şedinţa de consiliu, am hotărât să atacăm în contencios administrativ hotărârea respectivă, invocând art. 112 din Legea administraţiei publice locale. Postul nu putea fi desfiinţat decât la iniţiativa primarului. Mai mult, Ministerul de Interne, prin Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice, finanţează cu fonduri europene înfiinţarea unor asemenea posturi. Administraţiile locale sunt încurajate, astfel, să aibă asemenea funcţii în organigramă”, a declarat subprefectul Marius Szabo.
Potrivit subprefectului, până la soluţionarea problemei de către instanţă, Corina Oprişiu este, din nou, administratorul public al municipiului Deva.

10 comentarii la „Corina Oprişiu rămâne administrator public

 • „Misto”! Deci , dupa dl Tonea, la Primaria Deva , cei doi viceprimari sunt pe post de ciine si doamna Orisiu le taie frunze…!!!
  Vai si amar de banii contribuabililor!!!!

 • Ce tot il citati pe Tonea ,asta ce a facut pentru Deva ,eu cred ca doar da din gura aiurea, de ciuda ca nu este el

 • Nesimţitul ăla de Ţonea,apv-istul dracului!! Toată viaţa a lustruit nişte fiare vechi,ruseşti iar acum se dă zglobiu!!! Acum a apucat din nou să dea din coate!!! Toată viaţa lui a zis ,,să trăiţi ,am înţeles,, şi aşa a rămas şi acum!!! Cum cântă Panfutie,aşa aprobă Ţonea!!! Bravo musiu Spiridoane,bravooo!! Nu vă este ruşine domnilor consilieri locali ai Devei,ave-ţi o adevărată profesionistă în primărie şi vă bate-ţi joc de ea !!!Boilor!!!A-ţi rămas la stadiul de comuniştii,aceleaşi şedinţe şi discuţii!!

 • O fi lustruit tonea fiare vechi da stie mai multa gramatica decat tine – asta din sursa sigura. omu’ e activ in consiliu, macar auzim de el ca are initiative. si functie nu ii trebuie, ca primea de mult. cat despre competenta doamna oprisiu – nume de cod muratura (poza poate confirma)- chiar nu stiu sa fi facut ceva in primarie. pardon, s-a dat cu avionu’ saptamana trecuta sa sperie tantarii in mod personal si pe persoana fizica.
  sa fim seriosi. lucrurile ar merge la fel de „bine” in primaria deva si daca ar ramane jumatate din consilieri, viceprimari… primar nu se poate jumatate ca al nostru-i 4×4 =))

 • Sa sti rapangaliţa ca tot ce ai scris acolo este o mistocareala ieftina, incearca sa scri ceva serios daca nu ai alta treaba.

 • ….Boerule,am impresia că tu eşti boier fără B!!!….grupul de SUSţinători din Deva, pe cine ţine SUS, …pe Moloz cu trupa lui??? ….dacă-i aşa,…,,Felicitări,,!!!

 • Avem conceptiile noastre si nu intelegem intrebarea despre sustinere , sa fi mai la subiectul despre city managerul
  care are o SUSTINERE vad destul de mare….

 • Rapangalita, ceva simt civic ai? Sau doar toci marunt pe forumuri si multumesti frumos cand primesti o galeata mita electorala? Mi-am expus opinia, e o tara libera… su era pana sa o portocaliti voi! Bleah!

 • Tonea, keep on fighting, baby! Ca in rusa nu stiu cum se zice =))

 • …oerule,tu ştii din propria experienţă,tu ai nevoie de găleţi galbene să dai apă la oi!!!… Eu nu am nevoie de mită electorală şi niciodată nu am primit asemenea cadouri electorale,nici măcar brichete,că nu sunt fumător,dincontră ,sunt duşmanul fumului de ţigară!!! …Merg la vot din convingere,de fiecare dată,pentru că vreau să schimb ceva în viaţa mea !!! Mi-a părut rău, că rezultatul votului, nu a fost de fiecare dată favorabil mie dar aşa e viaţa…..Fiecare susţine pe cine doreşte!!! Diferenţa dintre noi doi este că dumneavoastră susţine-ţi făţiş, o persoană, o formaţiune politică pentru care face-ţi ,,loby,,!!! Este opţiunea dumneavoastră.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.