EvenimentFlash

Şi caii se fotografiază, nu-i aşa?…

Cristina Ghenea

Deşi există o hotărâre a Consiliului Local Deva prin care se stipulează că este interzisă circulaţia cailor şi a căruţelor trase de cai prin municipiu, autorităţile publice au tot mai des probleme cu romii care-şi lasă animalele libere prin oraş. De cele mai multe ori, cei de la Poliţia Locală nici nu ştiu pe cine să amendeze, iar asta pentru că majoritatea cailor nu sunt înregistraţi şi astfel nu se ştie cine e stăpânul lor.

Îngreunează traficul, distrug zonele verzi…
„Avem zeci de reclamaţii de la cetăţenii din Deva. Aceştia sunt nemulţumiţi că, din cauza cailor, uneori traficul este îngreunat sau zonele verzi sunt distruse. De regulă, caii sunt lăsaţi liberi şi vin pe străzile municipiului în timpul nopţii. De asemenea, deseori stăpânii animalelor cosesc iarba din parcuri sau din spatele blocurilor, o încarcă în căruţe şi pleacă”, a declarat Ionel Rad, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Deva.

Uite calul, dar unde-i stăpânul?
Potrivit reprezentantului Poliţiei Locale, pe raza municipiului Deva sunt circa 50 de cai care aparţin familiilor de etnie romă, stabilite în zona carierei, a gropii de gunoi, sau pe lângă cartierul „Viile Noi”. Dintre aceştia, 30 la sută nu sunt înregistraţi, adică nu au un certificat de la medicul veterinar, nu au nici crotaliu în ureche, deci, teoretic, nu au nici stăpân. De aceea, dacă sunt găsiţi liberi prin municipiu, nu au cui să fie înapoiaţi şi nici nu poate fi cineva tras la răspundere. „Am încercat să găsim o soluţie. Mulţi dintre stăpânii animalelor nu le procură certificate medicale şi, de aceea, le-am făcut poze la fiecare în parte, lângă cal, pentru a reuşi să îi identificăm”, a arătat Ionel Rad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura