ActualitateComunitate

Copiii din comuna Zam, întâlnire cu jandarmii și polițiștii hunedoreni

Magdalena Șerban

Recent, cei de la Ministerul de Interne au marcat ZIUA PORȚILOR DESCHISE – ZIUA COPILULUI în co­muna Zam, cei mici având parte de multă adrenalină și bucurie, în cadrul unei acțiuni ce le-a fost dedicată, în întregime.
Astfel, ajutați de specialiști, au de­prins ce înseamnă tainele unor meserii deloc ușoare, dar plăcute pentru cei care ad­miră domeniile ce implică lege și ordine. Organizatori au fost Instituția Prefec­tului, inspectoratele județene din cadrul Ministerului Afacerilor Inter­ne, Epis­co­pia Devei și Hunedoarei, dascălii din comună și primarul loca­lității, Sorin Nistor.

Pasionați, de mici
„Demersul a fost organizat la ini­țiativa M.A.I, cu puțin înainte de Ziua Interna­țio­nală a Copilului, celebrată la 1 Iunie, fiind o întâlnire specială a copiilor cu jandarmi și polițiști. M-am aflat alături de copilașii din comună, am povesti cu ei și le-am urat La mulți ani, dorindu-le să reușească în tot ceea ce și-au propus pentru când vor deveni majori. Dar nu a fost doar socializare, ci rolul principal l-a constituit apropierea lor de ramuri pentru care sunt convins că unii dintre ei au talent și vor ma­nifesta dăruire. Asemenea înclinații se pot observa timpuriu, iar ei trebuie sprijiniți și ajutați să le dezvolte într-un mediu propice”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. În acest context prac­tic, șco­larii au asistat la de­mons­trații, au stu­diat tehnica folosită în misiuni de către ofițeri și subofițeri, au participat la diferite concursuri și, bineînțeles, au primit dulciuri din partea organiza­torilor. „Copiii au fost tare încântați să poată afla lucruri pentru care aveau întrebări de lămurit. Curioși din fire, ceea ce e specific vârstei, nu au dat înapoi când a fost vorba să fure me­se­rie. Cine știe, poate ei vor fi polițiștii și jandarmii de mâine. Îmi doresc din toată inima să ajungă acolo unde simt și visează, pentru a face performanță. Fără oameni instruiți și bine pregătiți, care să vegheze asupra respectării nor­­melor, a legilor și a tuturor pre­ve­derilor de ordin normativ, orice socie­tate va fi pierdută. Așa că la rândul nos­tru, sun­tem încântați că au avut ocazia să vină în contact cu profesioniști. Sa­lutăm evenimentul și ne dorim să ajungă unul cu tradiție anuală. Mul­țumim tuturor celor implicați în desfă­șu­rare, iar celor mici, părinților și bu­nicilor le adresez un gând bun și o urare de mult bine”, a afir­mat primarul din Zam, Sorin Nistor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.