ActualitateComunitate

Trăinicia căsniciilor, premiată la Petrila

Magdalena Șerban

Se spune că cine nu are seniori în preajmă, nu are parte de înțelep­ciune. Așa că trebuie prețuiți și în­cu­rajați să împărtășească din expe­riențele lor de viață care nu doar că sunt multe, ci pot constitui puncte de reper pentru cei care mai au destul de parcurs ca să-i ajungă din urmă.
La Petrila, administrația publică are o tradiție de la care nu se abate, și anume să celebreze acele cupluri longevive care aniversează 50 și 60 de ani de căs­nicie. Recent, edilul ora­șului, Vasile Jurca, alături de vice­primarul Marius Heljiu au marcat un astfel de eveniment festiv.

Timpul, testul suprem
În cadrul manifestării, au fost pre­miate de către conducerea locală 15 cupluri (13 care au ajuns la 50 de ani de căsnicie și 2 care au atins nu mai puțin de 60 de ani de căsnicie). Sărbătoriții au primit câte o diplomă, un mic cadou și un premiu pentru fidelitate, în valoare de 750 de lei pentru cei cu 50 de ani de căsătorie și 900 de lei pentru cei cu 60 de ani petrecuți împreună. Edilul-șef le-a adresat seniorilor un cuvânt de mul­țumire pentru tot ceea ce au făcut de-a lungul timpului, pentru susținerea și promovarea valorilor familiei. ”Pre­miul pe care Consiliul Local al orașului Petrila vi-l oferă astăzi este un gest sim­bolic, o modalitate de a vă mul­țu­mi, în numele comunității noastre, pentru contribuția pe care ați avut-o și o aveți la ceea ce înseamnă astăzi orașul Petrila. De asemenea, aceasta este o formă de apreciere pentru că promo­vați valorile familiei și sunteți un model pentru tânăra gene­ra­ție. Pentru că dumnea­voas­tră sun­teți un model pentru noi, care poate nu întotdeauna prețuim așa cum se cu­vine această insti­tuție, Familia. Vă do­resc multă sănă­tate și multe bucurii! La mulți ani!”, le-a trans­mis primarul ora­șului Petrila, Vasile Jurca. Cât privește secretul deceniilor trăite de mână, se pare că în ciuda faptului că flacăra iu­birii se domolește cu vremea, lasă locul altor sen­timente puternice, pre­cum res­pec­tul, încrede­rea și devo­ta­mentul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.