Comunitate

Marina Almășan, lansare de carte la Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Con­siliului Județean Hunedoara, orga­ni­zează în 10 iunie 2022, ora 1700, în curtea interioară a instituției, lansa­rea cărții Marinei Almășan. Este vorba de „Ceasul iubirii… Cei 16 ani ai mei alături de Victor Socaciu”, apărută la Editura Corint Books.

Călătorii pe alte meridiane
Prefața cărții este semnată de patru personalități ale culturii ro­mâne: scrii­torul și criticul literar Alex. Ștefănescu, jurnalistul, director edi­to­rial al Trustului de presă „Gândul”, Adrian Artene, scrii­toarea Alice Năstase Buciuta și actorul Eugen Cristea. Lan­sarea de carte va fi însoțită, la final, de un concert susținut de Mircea Baniciu.
„Marina Almășan este o bine­cu­nos­cută jurnalistă, realizatoare de emisiuni de mare succes la Televiziunea Română, precum „Veniţi cu noi pe programul 2”, „Ceaiul de la ora 5”, „Arca Marinei”, „Mulţumesc!”, „Planeta în jeanşi”, „Femei de 10, bărbați de 10”. De-a lungul anilor, a publicat nume­roase cărți, majoritatea acestora fiind evocări ale unor călătorii pe alte me­ridiane: „10 zile la Beijing”, „Insomniile Marinei Almășan”, „Bombănelile Marinei”, „Eu… japoneza”, „Cu ricșa prin orașul viitorului”, „Marile surprize ale micului Luxemburg”, „Și eu am des­coperit America”, „Nici eu nu mai știu cine sunt”, „Zgârie-norii din Shanghai”, „China cea de taină” (aceas­ta din urmă fiind lansată și la Deva, în 2019). Noua carte a Marinei Almășan care se va lansa acum la Deva este o carte-confesiune, scrisă cu du­rere și totală sinceritate, o adu­cere aminte a unei fru­moase și pro­­funde po­vești de iubire. De­dicată fiului ei, Victor Socaciu ju­nior, car­tea este o reme­mo­rare plină de căldură a celor 16 ani petrecuți de au­toare alături de în­drăgitul artist Victor Socaciu. Aproa­pe fie­­care capitol al cărții poartă nu­mele și este po­ves­tea unui cântec com­pus de soțul ei, ceea ce îl aduce pe regretatul artist mai aproape de pu­blicul care l-a iubit și i-a fredonat cân­te­cele, cele mai multe dintre ele de­ve­nite emblematice”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.