Continuă acţiunile de verificare a respectării măsurilor anti Covid în judeţ

8 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, poliţiştii , îm­preună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai ISU, DSP, DSVSA şi ITM, au intensificat activităţile de verificare a mo­dului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru pre­venirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid -19.
Activităţile cu privire la respectarea mă­surilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în spe­cial, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii vi­rusului Covid-19.
Astfel, în data de 07.02.2021, poliţiştii hu­nedoreni au derulat, pe raza judeţului, atât în mediul urban cât şi rural, acţiuni de ve­rificare a măsurilor sanitare vizând com­ba­terea răspândirii noului virus SARS-CoV-2, fiind verificate 64 de societăţi comerciale şi 45 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale (43 pentru nerespectare măsurii protecţie individuală şi 4 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie), valoarea totală a amenzilor fiind de 4.000 de lei.
Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspec­to­ratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efec­tuării transportului de marfă şi persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Agresorul copilului din Hunedoara, arestat pentru 30 de zile

Sorina Popa Agresorul băiatului de 13 ani, din muni­cipiul Hunedoara, a fost arestat ieri pentru 30 de zile. Cazul a...

De ce nu vor unii medici de familie să-şi înscrie pacienţii pentru vaccinare?

Adriana Năstase Pentru că mai mulţi hunedoreni s-au plâns că medicii lor de familie nu îi pro­gramează pentru vaccinare, prefectul...

Începerea cursurilor la şcolile din judeţ s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă sanitară

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a verificat luni dimineaţă condiţiile în care au început cursurile elevii hunedoreni care sunt...

Închide