Agresorul copilului din Hunedoara, arestat pentru 30 de zile

Sorina Popa

Agresorul băiatului de 13 ani, din muni­cipiul Hunedoara, a fost arestat ieri pentru 30 de zile. Cazul a şocat o comunitate întreagă.
Ieri, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, l-a vizitat la spital pe băiatul care a fost victima incidentului de duminică, petrecut într-un loc de joacă din oraş.

A vrut să afle adevărul
„Au apărut tot felul de ştiri contradictorii în ce priveşte starea de sănătate a băiatului. Mai rău, unele canale media chiar îl dădeau ca fiind transferat la Timişoara. Nu e aşa. Băiatul se află internat la Spitalul din Deva. Am povestit un pic cu băiatul, i-am dus fructe şi un mic ca­dou, o minge de fotbal. Am discutat şi cu me­dicul care-l are în grijă, Marius Blendea. Din câte am înţeles eu, copilul va mai sta câteva zile în spital pentru a fi ţinut sub observaţii şi pen­tru câteva investigaţii medicale supli­men­tare. Mulţumesc conducerii SJU Deva pentru fap­tul că au facilitat această vizită. Era impor­tant pentru mine să aflu adevărul în ce priveşte starea copilului”, a declarat primarul Hune­doa­rei, Dan Bobouţanu. Copilul i-a spus primarului că nu îl mai doare capul, acum îl supără spa­tele. El va fi supus unei noi investigaţii. Dan Bobou­ţanu a vorbit la telefon şi cu tatăl copi­lului. “Copilul e sfios, puţin speriat, ceea ce este normal având în vedere prin ce a trecut’, a adăugat edilul şef al Hunedoarei.

Anchete sociale la cele două familii
Pe de altă parte, Direcţia Generală de Asis­tenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Hunedoara au de­clan­şat, ieri, anchete sociale la domiciliile celor doi copii, de 13 ani şi de şapte ani, care au fost agresaţi de hunedoreanul de 29 de ani, dumi­nică după-amiază, într-un părculeţ din municipiu.
Pentru familia copilului de şapte ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia eva­lu­a­rea făcută de echipele de asistenţi sociali.
„Reprezentanţi ai DGASPC şi ai DAS Hune­doara s-au deplasat la domiciliile celor doi minori în vederea evaluării iniţiale. (…) Pentru prima familie (a copilului de şapte ani – n.r.) s-a dispus măsura protecţiei în cadrul Centrului maternal din Hunedoara. Pentru familia co­pi­lu­lui de 13 ani se vor dispune măsuri de protecţie dacă se impune acest lucru”, a declarat ieri pur­tătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cris­tina Sav. Potrivit acesteia, bărbatul care i-a agre­sat pe cei doi copii la locul de joacă este con­cubinul mamei băiatului de şapte ani. Fe­meia mai are un copil în vârstă de opt luni. Co­piii şi familiile acestora primesc consiliere psi­ho­logică din partea specialiştilor DGASPC Hune­doara.

Transferat la Neurochirurgie
Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au decis, în cursul zilei de ieri, să-l transfere pe secţia de Neurochirurgie, având în vedere că minorul a suferit un traumatism la cap. „Copilul este în stare stabilă. Nu-i este pusă viaţa în pericol, în acest moment. Este internat la Neurochirurgie pentru supraveghere şi tratament. El are un traumatism cranian cu o fractură la osul occipital, care nu necesită intervenţie chirurgicală”, a explicat dr. Lucian Miron, directorul medical al SJU Deva.

Probleme cu gestionarea furiei
Agresorul de 29 de ani din Hunedoara a de­clarat cu ocazia anchetei că regretă ce s-a în­tâmplat. Surse apropiate anchetei au declarat ca agresorul a mărturisit că era foarte furios, având probleme de gestionare a furiei.
Alexandru Cobzaru a fost reţinut duminică,
7 februarie 2021, fiind acuzat de loviri si alte violente, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violenţă în familie după ce a dat de pământ cu un băiat de 13 ani şi cu fiul concubinei sale, în vârstă de 7 ani.
„A spus că era furios pentru că copilul l-a lovit pe copilul lui destul de violent. A mai spus că sub imperiul furiei şi-a pierdut cumpătul. Erau nişte conflicte mai vechi între cei doi copii”, a declarat o sursă din apropierea anchetei. Ace­eaşi a mai declarat că, după ce a fost reţinut şi dus la Poliţie agresorul a regretat fapta şi a început să plângă spunând că “este mereu furios şi vrea să meargă la un psihiatru”.
Pe lângă copilul cu care era în parc şi care este al concubinei sale dintr-o relaţie anteri­oară, agresorul mai are un copil şi încă unul pe drum, concubina sa fiind însărcinată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare