De ce nu vor unii medici de familie să-şi înscrie pacienţii pentru vaccinare?

8 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

Pentru că mai mulţi hunedoreni s-au plâns că medicii lor de familie nu îi pro­gramează pentru vaccinare, prefectul de Hunedoara a avut ieri o întâlnire cu me­dicii respectivi pentru a rezolva această problemă. Oamenii, mai ales cei din mediul rural se plâng că nu sunt înscrişi pe platforma de vaccinare de către medicii de familie, iar ei nu ştiu să facă singuri acest lucru.
Astfel, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, i-a convocat ieri la o întâlnire pe m­edicii de familie hunedoreni şi pe repre­zentanţii celor două instituţii din judeţ, im­plicate în sănătatea publică.
La discuţii au participat preşedintele-direc­tor general al Casei de Asigurări de Sănătate, Adrian David, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, Sebastian Mezei, şi preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor, dr. Andreea Uliţa-Sînjoan. Prefectul judeţului le-a prezentat medicilor de familie situaţia actuală privind acţiunea de vaccinare a populaţiei împotriva Covid şi le-a solicitat im­plicarea în această campanie, mai ales în con­diţiile în care programul judeţean de vacci­nare cuprinde, pentru următoarea pe­rioadă, deschiderea mai multor fluxuri, în mai multe localităţi, pentru cei care doresc să se imunizeze.
De asemenea, atât prefectul, cât şi direc­torii celor două instituţii ale Ministerului Să­nă­tăţii, i-au asigurat pe medicii de familie de sprijin instituţional pentru ca cei care doresc să-şi desfăşoare o parte din activitate şi la centrele de vaccinare, să o poată face, în con­diţii contractuale care să nu le afecteze principala activitate desfăşurată pentru pa­cienţii înscrişi la cabinetele fiecăruia.
În condiţiile în care în judeţul Hunedoara vor fi funcţionale toate fluxurile de vaccinare pen­tru populaţie, la centrele special amena­jate va fi nevoie de încă, aproximativ 150 me­dici.
Preşedintele Colegiului medicilor, dr. An­dreea Uliţa-Sînjoan, a transmis autorităţilor că medicii de familie doresc să participe la campania de vaccinare, însă fără ca aceasta activitate să afecteze timpul acordat pa­ci­en­ţilor proprii şi fără să contravină prevederilor contractuale pe care le au cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Începerea cursurilor la şcolile din judeţ s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă sanitară

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a verificat luni dimineaţă condiţiile în care au început cursurile elevii hunedoreni care sunt...

Sărbătoriţii lunii la UAMS Baia de Criş

Magdalena Şerban Sărbătoriţii lunii ianuarie de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Baia de Criş au avut parte de mici...

Vine şi vaccinul AstraZeneca în judeţ!

Adriana Năstase Începând cu 15 februarie 2021, vor fi ope­raţionale în ţară 180 de cabinete pentru vac­cinarea cu AstraZeneca, anunţă...

Închide