Concurs de gimnastică la Tokyo

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) organizează la Tokyo, în acest final de săptămână prima competiție internațională de gimnastică  de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Este, așa cum au declarat organizatorii, o competiție a speranței care se desfășoară sub genericul “Prietenie și Solidaritate”.

La startul întrecerilor se vor alinia gimnaști din Japonia, China, Rusia SUA, Filipine și Venezuela. Nu vor lipsi de pe aparatele din concurs multiplul campion olimpic și mondial, liderul echipei masculine japoneze Kohei Uchimura (foto), care după ce a fost testat pozitiv la  coronavirus a avut două teste negative în ultimele zile și a primit acceptul să concureze.

Pentru Rusia vor concura gimnaștii  Angelina Melnikova, Artur Dalaloyan și  Nikita Nagornîi, pentru SUA  participă campionul mondial  Yul Moldauer, iar din Filipine campionul mondial de la sol, Carlos Yulo.

Competiția  de la Tokyo este un test pentru ceea ce va fi la Jocurile Olimpice, iar întrecerile sunt găzduite de chiar sala în care  sunt programate  întrecerile de gimnastică de la Olimpiadăa de anul viitor din Japonia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.