Deputatul hunedorean Sorin Petru Marica vrea ca românii să fie ajutaţi

Magdalena Şerban

Potrivit preşedintelui PRO România, Victor Ponta, condiţiile obligatorii pentru a vota în noul Parlament un guvern le reprezintă implementarea a două măsuri vitale pentru ieşirea din criză. Una o constituie un venit minim garantat pentru persoanele fizice şi alta o reprezintă un sprijin economic pentru companii. Parlamentarul hunedorean Sorin Petru Marica (foto), membru PRO România, consideră că dincolo de lipsa de conţinut, prevederile guvernanţilor sunt praf aruncat în ochii românilor.
„Venitul minim garantat presupune asigurarea pentru fiecare român a cel puţin 2000 de lei lunar şi 1500 lei/membru de familie. Anul 2021 va fi unul foarte dificil, iar oamenii vor face eforturi majore pentru a se putea descurca. În fond, în marea lor majoritate pentru a supravieţui. Să spunem lucrurilor pe nume. Acest venit minim se calculează ca diferenţă dintre cel realizat şi nivelul garantat menţionat şi se acoperă în proporţie de 50 la sută prin bani şi 50 la sută prin tichete valorice. E o mână de ajutor real oferită celor pentru care grija zilei de mâine rămâne una permanentă.
Legat de sprijinul economic de criză ce se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat şi capital românesc, există o singură obligativitate de respectat, şi anume să păstreze în cursul anului 2021 acelaşi număr de persoane angajate. În primul rând, şi aici este vorba despre HORECA şi producătorii din industria alimentară, cota de TVA redusă de la nouă procente la cinci e un sprijin concret. Aceşti patru la sută reprezintă nu doar nişte bani, ci şi un ajutor de ordin psihologic, pentru sectoarele cele mai afectate de această criză.
A doua facilitate e cea de eliminare pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impo­zitul pentru microîntreprinderi, taxele şi im­pozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi interdic­ţiilor administrative. Totodată, ar trebui să fie acoperit minimum 50 la sută pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncţionării din cauza restricţiilor. Nu este normal ca firmele să ducă o luptă nedreaptă şi singure cu pro­prietarii care acuză că au dreptul de încasare a chiriei, indiferent de perioada prin care se trece”, a explicat deputatul PRO România, Sorin Petru Marica.
Acesta a mai spus că se poate muri nu doar din cauza virusului, ci şi din pricina con­dam­nării la o moarte economică şi socială. De amintit că Sorin Petru Marica deschide lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor din partea PRO România, la alegerile par­la­men­tare ce vor avea loc în 6 decembrie 2020.

2 comentarii la „Deputatul hunedorean Sorin Petru Marica vrea ca românii să fie ajutaţi

 • 5 noiembrie 2020 la 20:51
  Legătură permanentă

  România a aderat la Convenţie la 9 octombrie 1990 prin Legea nr. 19, publicată în„Buletinul Oficial al României“, partea I, nr. 112 din 10 octombrie 1990.

  ARTICOLUL 13. Fiecare stat parte va lua măsuri pentru ca orice persoană care pretinde că a fost supusă torturii pe teritoriul aflat sub jurisdicţia sa să aibă dreptul de a prezenta o plângere în faţa autorităţilor competente ale statului respectiv, care vor proceda imediat, în mod imparţial, la examinarea cazului. Se vor lua măsuri pentru a se asigura protecţia reclamantului şi a martorilor împotriva oricărei maltratări sau intimidări datorită plângerii depuse sau dovezii furnizate.
  ARTICOLUL 14. Fiecare stat parte va garanta, în sistemul său juridic, victimei unui act de tortură dreptul de a obţine reparaţie şi de a fi despăgubită în mod echitabil şi adecvat, inclusiv mijloacele necesare pentru readaptarea sa cât mai completă posibil. În cazul decesului victimei ca urmare a unui act de tortură, persoanele aflate în întreţinerea acesteia au dreptul la compensaţie.

 • 6 noiembrie 2020 la 8:36
  Legătură permanentă

  te doare pe tine undeva de noi ,vorbesti si tu asa intr o doara poate pun prostii botul si te mai voteaza odata

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.