COMUNICAT DE PRESĂ: Noi proiecte în sprijinul românilor

14 martie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

PSD a câştigat alegerile, în 2016, cu un program care a avut următorul mesaj – mai mulţi români în clasa de mijloc. La aproape doi ani de la câştigarea alegerilor, mesajul din program nu a rămas la nivel de slogan, ci a devenit realitate.

Astfel, au fost adoptate măsuri salariale care au venit în sprijinul românilor, iar în paralel au fost implementate mai multe proiecte aplicate, adresate claselor sociale vulnerabile. Alte două proiecte de lege, aflate în diverse etape de avizare, vor veni în sprijinul tinerilor dezavantajaţi, dar şi al oamenilor care doresc să lucreze de acasă.
Primul proiect de lege, care a trecut recent de Senat, prevede ca tinerii aflaţi în situaţii defavorabile să poată da concurs pentru ocuparea unui post temporar în instituţiile publice locale. Proiectul se adresează tinerilor care au între 16 şi 26 de ani, ce nu au nici măcar 12 luni de experienţă în muncă şi care provin din sistemul de protecţie a copilului, sau au un copil în întreţinere.
Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituţiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, acestor tineri, cu condiţia ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă va înceta de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situaţie asemănătoare. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care va avea votul decisiv.
Al doilea proiect, denumit telemunca, a primit votul decisiv al Camerei Deputaţilor, în februarie. Potrivit acestuia, salariaţii vor avea posibilitatea de a munci de acasă sau din alt loc, însă numai dacă activitatea desfăşurată la angajator este îndeplinită cu ajutorul tehnologiei. În desfăşurarea activităţii lor, telesalariaţii îşi vor organiza programul de lucru în strânsă coordonare cu angajatorul.
Categoriile sociale vulnerabile vor fi mereu în atenţia Guvernului, iar programele implementate vin ca măsuri imediate şi eficiente.
Natalia-Elena Intotero, Ministrul Românilor de Pretutindeni

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Paula Suditu spune:

    Deocamdată totul e gargară. Nimic concret,

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al senatorului liberal Carmen Hărău. “Odată suspendată, democraţia revine greu la normal”

Au trecut foarte mulţi ani de când Guvernul României, presat de adoptarea în regim de urgenţă a mai multor acte...

Fost manager de spital, declarat incompatibil de ANI

Fostul manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad, Ionel Circo, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională...

Robert Muzsic, aproape exclus din PNL

Astăzi, liberalii hunedoreni decid soarta lui Robert Muzsic în partid. Consilierul local PNL din Hunedoara Robert Muzsic nu poate participa...

Închide