Acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Consumatorului

14 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara va marca astăzi, 15 martie, Ziua Mondială a Consumatorului, prin diverse acţiuni. Astfel, comisarii de la CJPC Hunedoara vor distribui pliante care vor cuprinde informaţii despre drepturile consumatorului, în centre comerciale, le vor răspunde la întrebări şi îi vor consilia în ceea ce priveşte cadrul legislativ al drepturilor lor.

Toate aceste aspecte vor fi detaliate şi în cadrul unei emisiuni TV la care va participa Daniel Dumitran (foto), comisar şef adjunct al Comisariatului Regional al Protecţiei Consumatorului Regiunea Vest – CJPC Hunedoara.
Totodată, în săptămâna 12-18 martie se vor desfăşura fazele finale de jurizare ale concursurilor şcolare judeţene (gimnazial şi liceal) având ca temă „Costuri ascunse ale comerţului on-line”, concursuri organizate conform Protocolului încheiat între Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
În total, pe parcursul anului 2017, CJPC Hunedoara a desfăşurat 2.344 de acţiuni de control, a înregistrat 934 de petiţii, dintre care 873 le-a soluţionat. În plus, comisarii au aplicat 659 de amenzi, în sumă totală de 1.778.100 de lei şi 959 de avertismente. Au oprit de la comercializare mărfuri în valoare de 94.184 de lei şi au soluţionat petiţii ale consumatorilor care au fost despăgubiţi cu o sumă totală de 103.630 de lei. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
COMUNICAT DE PRESĂ: Noi proiecte în sprijinul românilor

PSD a câştigat alegerile, în 2016, cu un program care a avut următorul mesaj - mai mulţi români în clasa...

Comunicat de presă al senatorului liberal Carmen Hărău. “Odată suspendată, democraţia revine greu la normal”

Au trecut foarte mulţi ani de când Guvernul României, presat de adoptarea în regim de urgenţă a mai multor acte...

Fost manager de spital, declarat incompatibil de ANI

Fostul manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad, Ionel Circo, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională...

Închide