Specialiştii de la INSEMEX, formatori pentru salvatorii minieri din Columbia

14 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Apreciaţi pentru experienţa dobândită de-a lungul anilor şi bagajul profesional pe care îl deţin, dr.ing. Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroşani şi totodată preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă, alături de dr.ing. Daniel Pupăzan, directorul tehnic al aceleiaşi entităţi, au fost invitaţi să participe în luna octombrie la ediţia a treia a Meeting-ului Naţional al Salvatorilor Minieri – Santa Marta (Columbia) pentru a contribui la perfecţionarea salvatorilor minieri din ţara gazdă.

„Vom prezenta la întâlnirea cu grupul de lucru din Columbia două teme individuale. Prima ţine de securitatea minieră şi cuprinde în mod special partea de cercetare şi/sau experienţe în prevenirea şi controlul exploziilor de metan şi praf de cărbune. Cea de-a doua o reprezintă abordarea modelului de pregătire psihologică a salvatorilor minieri în corelaţie cu factorii de mediu. Reuniunea va avea loc în perioada 18-19 octombrie, iar scopul ei este de a pregăti membrii Serviciului Naţional de Salvare Minieră pentru prevenirea accidentelor miniere, respectiv privind standardele de competenţă necesare operaţiunilor de salvare minieră, precum şi pentru a întări relaţiile de colaborare dintre cei care-şi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Meeting-ul este organizat de Agenţia Naţională pentru Minerit din Columbia, care, de altfel, va suporta integral şi cheltuielile ocazionate de deplasarea şi cazarea noastră, a invitaţilor. Vreau să mai menţionez că în 2019, Columbia va organiza cea de-a IX-a Conferinţă a Organismului Internaţional de Salvare Minieră – IMRB”, a afirmat dr. ing. George Artur Găman, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani.
În ce priveşte renumele adjudecat de institutul din Valea Jiului prin cercetătorii săi, acesta are la bază numeroase medalii de aur, argint şi bronz în domeniul inventicii, dar şi titluri obţinute la saloane de profil din ţară şi din străinătate. Cele mai multe invenţii sunt destinate să salveze vieţile celor care muncesc în medii periculoase. Inclusiv anchetele procurorilor şi ale poliţiştilor din România, în cazul unor dezastre, cum ar fi explozii sau chiar incendii, se bazează foarte mult pe expertizele tehnice întocmite de către specialiştii hunedoreni.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Consumatorului

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara va marca astăzi, 15 martie, Ziua Mondială a Consumatorului, prin diverse acţiuni. Astfel,...

COMUNICAT DE PRESĂ: Noi proiecte în sprijinul românilor

PSD a câştigat alegerile, în 2016, cu un program care a avut următorul mesaj - mai mulţi români în clasa...

Comunicat de presă al senatorului liberal Carmen Hărău. “Odată suspendată, democraţia revine greu la normal”

Au trecut foarte mulţi ani de când Guvernul României, presat de adoptarea în regim de urgenţă a mai multor acte...

Închide