Ziua Internaţională a Francofoniei, marcată de Biblioteca Judeţeană

14 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” organizează în 20 martie, de la ora 13:30, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, o manifestare cultural-educativă dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei.

De mai bine de două decenii, instituţia de cultură hunedoreană marchează această zi prin manifestări speciale în care sunt antrenaţi tineri, elevi de la colegiile, liceele şi şcolile gimnaziale din judeţ, precum şi vechi prieteni ai bibliotecii. În acest an, tematica abordată vizează Turul ciclist al Franţei. Publicului i se vor adresa întrebări din subiectul prezentat, iar cei care vor da răspunsurile corecte vor fi răsplătiţi cu premii constând în diplome şi cărţi oferite de organizatori.
„Se vor face referiri la câştigători celebri ai Marii Bucle, cum este supranumit Turul Franţei şi, cel mai important, vor fi prezentate cele mai cunoscute localităţi şi regiuni prin care vor trece rutierii în iulie 2018: din fascinanta Bretagne la Chartres, cu celebra mănăstire gotică, de la Arras (oraş înfrăţit cu Deva) la renumitele staţiuni montane din Alpi, de la cetatea Carcassonne la mănăstirea Lourdes, trecând prin Pirinei spre oraşul Pau, loc de naştere al regelui Henric al IV-lea, turul imaginar terminându-se cu spectaculoasa intrare în Paris. Va fi o atractivă călătorie imaginară prin Franţa, se va vorbi despre monumente şi locuri demne de interes de pe traseul din acest an al Turului Franţei”, a spus Sebastian Bara (foto), managerul Bibliotecii Judeţene.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Specialiştii de la INSEMEX, formatori pentru salvatorii minieri din Columbia

Apreciaţi pentru experienţa dobândită de-a lungul anilor şi bagajul profesional pe care îl deţin, dr.ing. Artur Găman, directorul general al...

Acţiuni dedicate Zilei Mondiale a Consumatorului

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara va marca astăzi, 15 martie, Ziua Mondială a Consumatorului, prin diverse acţiuni. Astfel,...

COMUNICAT DE PRESĂ: Noi proiecte în sprijinul românilor

PSD a câştigat alegerile, în 2016, cu un program care a avut următorul mesaj - mai mulţi români în clasa...

Închide