Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Pensionarii, minţiţi fără ruşine de PNL

13 iulie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Refuzul PNL de mărire a pensiilor îi revoltă pe pensionari, şi pe bună dreptate, aceasta fiind o decizie a PNL ilegală.

Odată cu adoptarea Legii Pensiilor, lege iniţiată, promovată şi votată de PSD, de mărire a acestora cu 40%, începând cu data de 1 septembrie 2020, am fost convinşi şi liniştiţi că măcar pensionarilor li se va face dreptate şi măcar ei vor avea garanţia unei măriri a pensiilor, pe care nu o mai poate schimba nimeni.
Dar, din păcate, de-a lungul celor opt luni de guvernare PNL, pensionarii nu au avut o clipă de linişte, neştiind cu exactitate ce se va întâmpla cu pensiile lor de la 1 septembrie. Deşi Ministrul Cîţu a precizat clar că suma pentru mărirea cu 40% a pensiilor a fost prevăzută în buget, astăzi aflăm că, fără nicio ruşine, Guvernul PNL încalcă legea şi nu mai vorbeşte de mărirea pe care PSD a gândit-o pentru această categorie socială.
Bătaia de joc a Guvernului nu are margini, acesta ascunzându-se în spatele pandemiei de responsabilitatea ce-i revine. Mult trâmbiţata lipsă de bani este o minciună sfruntată, odată ce aceştia, spun liberalii, sunt prevăzuţi în buget.
De ce încurcă pandemia mărirea pensiilor? S-au luat bani din bugetul de pe 2020 taman din banii prevăzuţi pentru pensionari? Dacă da, e o ruşine să îţi baţi joc, tu, PNL, de aceştia!!! Dacă nu, de ce refuzi tot tu, PNL, să respecţi o lege? Doar pentru că pensionarii ar trăi mai bine nu datorită ţie, ci PSD? Cât de ipocrit să fii să gândeşti aşa?
Oriunde în lumea asta mare, pensionarii şi copiii intră în responsabilitatea statului, iar statul găseşte mijloace să aibă grijă de aceştia. La noi însă, Guvernul PNL nici măcar nu ezită, ci spune NU cu obraznicie, fără nici o jenă, chiar dacă asta înseamnă, dincolo de chestiunea morală, să încalce legea.
Drepturile stabilite prin Legea Pensiilor sunt drepturi patrimoniale, dobândite în momentul adoptării legii şi nu mai pot fi restricţionate prin decizii neconstituţionale de către PNL!
Dar, PNL încearcă să facă acum exact ce a încercat şi PDL în 2010 când a fost oprit de Curtea Constituţională. Practicile acestea sunt practici pe care le-am mai văzut aşadar, neschimbându-se oamenii, ci doar numele partidului care decide o asemenea nedreptate.
Îmbuibaţi şi nesătui de bani şi putere, de achiziţii necontrolate şi şpăgi de domeniul fantasticului (vezi şpaga de 716.000 euro de la Unifarm), liberalii nu se mai gândesc la cei faţă de care au o obligaţie ce nu se ignoră şi nici nu se negociază.
Şi totuşi, iată ca nepăsarea există, neruşinarea e la loc de cinste, iar responsabilitatea e o mare povară pentru PNL şi Guvernul care practică hoţia fară nici o ruşine, încălcând reguli şi acoperind jafuri.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. cetatean spune:

  dar voi de ce nu dati jos guvernul si sa fiti voi aia simtiti.
  sa majorati pensiile conform legii si sa radeti pensiile nesimtite.
  cand o sa fie dreptate?

 2. Irina N spune:

  Laurentiu Nistor, un lingau PSD-ist. A fost un jeg de om si va ramane la fel.

 3. Gicu spune:

  Hai Nistore, fa-ti curaj si demite-l pe arion de la Apaprod…devalizeaza firma aia si isi bate joc de toti angajatii

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 14.07.2020

Vorbesc gurile rele că o angajată de la o instituţie a fost dată de gol după ce a cerut unui...

REPERE MEDICALE. Vitamina C

Vitamina C (acidul ascorbic) este o vitamină pe care organismul uman nu o poate produce singur, aportul acesteia provenind din...

Amendă usturătoare pentru minciună

Cinci mii de lei a fost sancţiunea primită de un bărbat care transporta cherestea, însă în acte avea trecută o...

Închide