Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: „Legea offshore este în beneficiul ţării şi al cetăţenilor ei”

Alături de colegii mei am votat, ieri, în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, Legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. O lege echitabilă care presupune că statul român şi investitorii îşi împart în mod egal profitul gazului din Marea Neagră.
Astfel, investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România. Acest lucru permite acoperirea deficitului de gaze pentru consum şi pentru economie. Practic, putem să fim independenţi din punct de vedere energetic şi să avem şi resurse pentru dezvoltarea economică.
Noua lege impune companiilor ca 25% din angajaţi să fie români, ceea ce este, de asemenea, o măsură benefică pentru piaţa de muncă. Mai mult, limita maximă a deducerii investiţiilor nu poate depăşi 30% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare offshore.
De asemenea, sumele datorate ca impozit asupra veniturilor suplimentare se colectează într-un cont special. Acesta va fi utilizat pentru extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a racordurilor la sistemul naţional de transport gaze naturale, precum şi pentru finanţarea altor investiţii stabilite prin hotărâre a Guvernului.
Camera Deputaţilor a votat o formă corectă a legii. O formă care este în beneficiul ţării şi al cetăţenilor, nu doar în beneficiul capitalului străin care a exploatat ani în şir, pentru un profit frumos, resursele româneşti. O lege care restabileşte demnitatea României şi o plasează ca un partener cu drepturi egale în faţa colaboratorilor.
Sigur, Opoziţia s-a opus acestei legi, venind cu argumente în favoarea companiilor străine şi în favoarea celor care se folosesc de resursele României pentru a face miliarde şi pentru a le „optimiza fiscal“ în paradisuri fiscale. Aceeaşi Opoziţie care ne acuză pe noi că nu avem un comportament naţional şi patriotic. Dar comportamentul şi atitudinea pro-românească se dovedesc prin fapte, nu prin vorbe.
Legea votată şi adoptată miercuri, cu sprijinul Grupului parlamentar al PSD, are o importanţă strategică imensă pentru ţara noastră, reprezentând o oportunitate pentru independenţa energetică, reprezentând totodată şi o bază solidă pentru dezvoltarea economică în anii care vor veni.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

7 comentarii la „Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: „Legea offshore este în beneficiul ţării şi al cetăţenilor ei”

 • 25 octombrie 2018 la 21:51
  Legătură permanentă

  Tu, Dragnea si toti care ati contribuit la nenorocirea acestui popor, sa ajungeti sa primiti ceea ce meritati: saracie, mizerie, umilinta, nedreptate . Sa plangeti scrasnind din dinti de dorul copiilor vostri asa cum milioane de oameni din tara asta o fac,sa aveti parte de tratamente medicale pe masura managementului facut de voi in spitale, sa nu puteti muri pana nu indurati tot ceea ce ati semanat!

 • 26 octombrie 2018 la 10:02
  Legătură permanentă

  Sa chinuiți anii cât ați furat la recalcularea grupelor de munca înainte de obștescul sfârșit! Amin!

 • 27 octombrie 2018 la 13:22
  Legătură permanentă

  Astept de la cei doi de dinainte („Victor” si „Liviu” ) s[ adauge multumiri calduroase clicii PDL care, sub conducerea „genialei” M. Macovei, a pus la pamant justitia in Romania, dupa de a decapitat atat familia procurorilor cat si pe cea a judecatorilor (intr-o singura noapte a eliminat din functii pe toti sefii institutiilor si sectiilor de varf) iar PDL a intronat coruptia drept politica de stat a taiat salarii si pensii, a inchis spitale si a determinat multi specialisti romani (medici, ingineri, etc.) si o mare parte din tineret sa plece din tara ! In plus, daca mai era nevoie, seful PDL a ajuns presedinte ; (TB) „specialist in transporturi” si fost ministru al transporturilor (!!) a afirmat si a aplicat zicerea conform careia „Romania nu are nevoie de autostrazi „, a inceput vanzarea de terenuri catre straini, s.a., s.a…. O catastrofa generalizata s-a abatut asupra Romaniei in cei 10 ani de „domnie” a faradelegii, a coruptiei si afectarii grave a interesului national ! O dictatura „a la Ceausescu” dar (spre deosebire) fara nimic constructiv pentru tara !! Deci, ASTEPTAM EXPRIMAREA (de catre cei doi de mai sus) A OMAGIILOR ADUSE CELOR ZECE ANI DE NEAGRA NENOROCIRE ADUSA ACESTEI TARI !

 • 27 octombrie 2018 la 15:44
  Legătură permanentă

  Bai neutru lasa gargara de partid si canta la alta masa. Care spitale a inchis Basescu, si cate a deschis infractorul Dragnea si acolittii lui? Vorbesti de salarii taiate pe timp de criza economica mondiala? Habar nu ai ce vorbesti. Sa te bucuri ca ai scapat ieftin, in vest s-au dat oameni afara cu zecile de mii, oameni cu familii si rate la banci carora li s-au executat casele silit si au ramas pe drumuri. Ce justitie au pus la pamant Macovei ma netotule? Aia care va prindea pe voi escrocii si va baga in puscarii? Ati ajuns sa furati atat de mult incat a devenit fapt firesc, iar cand au inceput aia sa va scuture si sa va bage in puscarii pentru infractiunile comise vi se pare ca nu mai e justitie. Lasa ca justitia lui Slugarel Toader si Ciordache o sa permita sa ti se violeze fata pe strada sau sa te fure si sa bata interlopii in casa fara sa poata face nimeni nimic. Asa ca du-te si canta la alta masa, ai un loc rezervat in picioare.

 • 28 octombrie 2018 la 11:23
  Legătură permanentă

  Having read this I believed it was extremely enlightening.
  I appreciate you finding the time and effort to put this content together.
  I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments But so what, it was still worth it!

 • 29 octombrie 2018 la 12:14
  Legătură permanentă

  Neutru, neutru, dar cam inregimentat, nu-i asa ? Oricum , nu cred ca esti atat de naiv incat sa bati campii gratis !

 • 29 octombrie 2018 la 19:37
  Legătură permanentă

  Neutrule ai mâncat multi mici și ai băut multa bere(la pomenile PSD)! Chiar crezi ce spui?!,mai mare trânteala la justitie nu a dat nimeni ca PSD! Sa nu crezi că apar hoții de milioane și zeci de milioane din PDL(vezi Udrea,cocos,penalty,Berceanu,Videanu,blaga,boagiu,ridzi,falcă,hava,anastase,…etc),apărați cu stoicism de tătucul tb!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.