Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Ce înseamnă PNDL în varianta guvernului Orban?

31 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

În acest moment, judeţul Hunedoara este un imens şantier. Prin Programele Naţionale de Dezvoltare Rurală sunt reparate şi reabilitate drumuri. Se construiesc altele noi. Se extind reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi sistemele de canalizare, în localităţi în care oamenii îşi pierduseră speranţa pentru o viaţă mai bună. Se repară şcoli şi se dotează spitale cu aparatură modernă.

În judeţul Hunedoara se află în derulare sau în angajare finanţări în valoare de 646 milioane de lei.
Vorbim despre proiecte de mare anvergură, cum ar fi: calea ferată de mare viteză, Conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) sau Conducta de transport gaze naturale DN 300 Mintia – Brad – Ştei.
Dar o bună parte din aceste proiecte vor rămâne “suspendate”, dacă PNL îşi pune în aplicare politica de austeritate, aşa cum rezultă din programul prezentat până acum.
Ar fi un dezastru total şi cele mai afectate financiar, în judeţ, vor fi muncipiile şi oraşele.
Dacă PNDL este stopat de către noul Guvern Orban, municipiul Hunedoara trebuie să oprească investiţii în valoare de peste 45 de milioane de lei. La Brad, lucrările de construcţie se vor opri pentru investiţii de aproape 8 milioane de lei. La Simeria, vor fi blocate fonduri de circa 18 milioane de lei.
Şi, afectaţi vor fi nu numai primarii PSD, ci şi cei ai PNL, pentru că în judeţul Hunedoara nu s-a ţinut cont de apartenenţa politică, ci de oamenii din comunităţile locale şi de problemele lor. Dacă dorim ca oamenii să ducă o viaţă mai bună trebuie să oferim condiţii, iar guvernul PSD a aprobat toate proiectele eligibile, chiar dacă solicitările au venit din partea primarilor liberali.
Dacă Guvernul Orban renunţă să sprijine în continuare dezvoltarea municipiilor, oraşelor şi localităţilor rurale, va condamna România la subdezvoltare şi nu vom reuşi să ieşim de pe ultimele locuri din Europa la nivelul de trai, deoarece calitatea vieţii nu este un indicator de profit economic.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 1.11.2019

Cârcotaşii povestesc prin târg că un primar a mai făcut o achiziţie, una extrem de frumoasă. Zvonerii de serviciu susţin...

Femeie de 93 de ani, găsită în viaţă, după o noapte sub cerul liber

Bătrâna a plecat de acasă şi nu s-a mai ştiut nimic de ea aproape 24 de ore. Fiica ei a...

Adolescentul care şi-a violat sora de zece ani răspunde penal

Minorul de 16 ani, din Vulcan, un adolescent cu probleme de comportament, a fost trimis în judecată de magistraţi şi...

Închide