Competiţiile sportive, probabil reluate din luna iunie

26 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a declarat într-o conferinţă de presă că s-ar putea ca în luna iunie să fie reluate competiţiile sportive, sub rezerva stabilirii unei date, în funcţie de evoluţia pandemiei.

“Momentul reluării competiţiilor încă nu a sosit, iar când se va întâmpla acest lucru va fi foarte bine şi explicit descris de legi şi ordonanţe. Acestea vor descrie modul în care se vor desfăşura. Luna iunie este un moment în care, din punctul meu de vedere, s-ar putea realiza reluarea competiţiilor, dar e prematur de spus.
Eu nu angajez nici un fel de afirmaţie publică în sensul stabilirii unei date sau a unei luni exacte. Sunt în discuţii cu Ministerul Sănătăţii de ceva vreme pentru a analiza această problemă. Lucrăm la un plan concret privind măsurile pe care trebuie să le luăm pentru relansarea sportului. Dar trebuie să o facem gradual şi foarte atent”, a spus ministrul român.
În legătură cu posibilitatea revenirii sportivilor pe bazele de pregătire după 15 mai, Stroe a precizat: “Depinde foarte mult de situaţia fiecărei discipline, există diferenţe între sporturile individuale şi sporturile de echipă. Contează mult modul gradual în care se va face această revenire în bazele sportive, dar sporturile de echipă vor avea un regim mai strict de respectat faţă de disciplinele individuale”.
„Într-o fază incipientă se va lucra mai mult individual, probabil că perioada va fi undeva la 10 zile. După aceea, gradual, se va trece la antrenamente cu mai mulţi participanţi. Dar asta, atunci când va fi momentul”, a afirmat Ionuţ Stroe.
Ministrul a susţinut că sportivii din loturile olimpice se antrenează intens la domiciliu în această perioadă: “Ţin legătura permanent cu COSR, sportivii din loturile olimpice se pregătesc continuu acasă. Sunt monitorizaţi de antrenori, dar şi de comisia tehnică a COSR. Jocurile Olimpice s-au amânat pentru la anul, aşa că este suficient timp pentru federaţii, pentru toată lumea, să îşi pregătească sportivii şi să îşi facă noi planuri de calificare”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul din Orăştie: proiect pentru echipamente medicale şi materiale de protecţie din fonduri europene

Toate spitalele din reţeaua COVID-19 pot cumpăra echipamentele de care au nevoie, cheltuielile urmând a fi decontate ulterior, inclusiv pentru...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Viaţa de dincolo de viaţă

Trece vânt din cuvânt şi tot cuvântul ni se stinge sub un petec ce ar trebui să ne ferească de...

Fostul preşedinte al Judecătoriei Deva, Nicolae Stănculescu, a plecat la cele veşnice

În urmă cu câteva zile, a plecat la Ceruri, Nicolae Stănculescu (foto), cel care a fost mentorul mai multor generaţii...

Închide