Comercianţi din Hunedoara înşelaţi cu euro falşi

8 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Tactica folosită de falsificatori pentru a-şi plasa valuta era simplă, iar păgubiţii primeau în schimbul mărfurilor vândute bancnote fără valoare.
Printre păgubiţi sunt şi mai mulţi hune­doreni susţin anchetatorii, în special co­mer­cianţi din zone rurale. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au efectuat opt percheziţii, toate pe raza judeţului Bihor, la persoane bă­nuite de punerea în circulaţie de valori fal­si­ficate, respectiv bancnote euro, şi înşelăciune. ”Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de diverse bunuri. În cauză, există bă­nuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverşi comercianţi, în special din zonele rurale ale judeţelor Alba, Bihor şi Hune­doa­ra, şi ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase”, informează IPJ Alba.
Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au ridi­cat telefoane mobile, cartele SIM, precum şi diverse bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din activităţi infrac­ţionale. Cinci suspecţi au fost duşi la audieri în acest dosar. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deţinut supărat că nu primeşte hrană vegetariană

Un condamnat, care-şi ispăşeşte pedeap­sa la Penitenciarul din Bârcea, s-a adresat Judecătoriei Deva cu o plângere în care a fost...

Amendat cu 3000 de lei, fiindcă şi-a lovit vecinul cu ciocanul

Administratorul unei societăţi din Cristur a fost condamnat la 3000 de lei amendă penală şi plata unor daune morale şi...

La furat sub pretextul că dau ajutoare de la partid

Trei tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani, toţi din Buceş, sunt autorii unei noi metode de...

Închide