Deţinut supărat că nu primeşte hrană vegetariană

Un condamnat, care-şi ispăşeşte pedeap­sa la Penitenciarul din Bârcea, s-a adresat Judecătoriei Deva cu o plângere în care a fost invocat încălcarea dreptului la hrană. Acesta s-a arătat extrem de nemulţumit de faptul că în penitenciar, timp de o lună, nu a primit hrană corespunzătoare regimului vegetarian.
Constantin Ciocoiu a susţinut în faţa jude­cătorului că ar fi slăbit 13 kg în cele 28 de zile cât a stat în Penitenciarul Deva, dar a cerut şi să se ia toate măsurile legale pentru respectarea drepturilor deţinuţilor. Ma­gis­traţii au stabilit însă că individul, odată a­juns la penitenciarul din judeţul Hunedoara, nu a făcut cereri pentru a primi hrană pen­tru vegetarieni şi nici nu a solicitat audienţă la şeful de secţie sau alte funcţii de con­ducere.
„Plângerea petentului, chiar în forma precizată menţionată mai sus, este con­tra­dictorie, câtă vreme petentul arată în cadrul aceleiaşi declaraţii atât faptul că i s-ar fi încălcat dreptul la hrană deoarece de la data (…) încarcerării sale în Penitenciarul Deva, timp de o lună nu a primit hrană corespunzătoare regimului vegetarian, cât şi că în sala de mese se mânca în schim­buri, mai întâi cei care aveau norma co­mună de hrană, iar ulterior cei cu regimul ve­getarian, iar de multe ori cei incluşi la re­gimul vegetarian, inclusiv el, nu mai primea hrană deoarece sala se închidea. (…) Chiar trecând peste aceste aspecte de contra­dicţie, plângerea petentului se dovedeşte a fi vădit neîntemeiată”, motivează judecă­torul care a respins plângerea deţinutului. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare