Deţinut supărat că nu primeşte hrană vegetariană

8 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un condamnat, care-şi ispăşeşte pedeap­sa la Penitenciarul din Bârcea, s-a adresat Judecătoriei Deva cu o plângere în care a fost invocat încălcarea dreptului la hrană. Acesta s-a arătat extrem de nemulţumit de faptul că în penitenciar, timp de o lună, nu a primit hrană corespunzătoare regimului vegetarian.
Constantin Ciocoiu a susţinut în faţa jude­cătorului că ar fi slăbit 13 kg în cele 28 de zile cât a stat în Penitenciarul Deva, dar a cerut şi să se ia toate măsurile legale pentru respectarea drepturilor deţinuţilor. Ma­gis­traţii au stabilit însă că individul, odată a­juns la penitenciarul din judeţul Hunedoara, nu a făcut cereri pentru a primi hrană pen­tru vegetarieni şi nici nu a solicitat audienţă la şeful de secţie sau alte funcţii de con­ducere.
„Plângerea petentului, chiar în forma precizată menţionată mai sus, este con­tra­dictorie, câtă vreme petentul arată în cadrul aceleiaşi declaraţii atât faptul că i s-ar fi încălcat dreptul la hrană deoarece de la data (…) încarcerării sale în Penitenciarul Deva, timp de o lună nu a primit hrană corespunzătoare regimului vegetarian, cât şi că în sala de mese se mânca în schim­buri, mai întâi cei care aveau norma co­mună de hrană, iar ulterior cei cu regimul ve­getarian, iar de multe ori cei incluşi la re­gimul vegetarian, inclusiv el, nu mai primea hrană deoarece sala se închidea. (…) Chiar trecând peste aceste aspecte de contra­dicţie, plângerea petentului se dovedeşte a fi vădit neîntemeiată”, motivează judecă­torul care a respins plângerea deţinutului. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amendat cu 3000 de lei, fiindcă şi-a lovit vecinul cu ciocanul

Administratorul unei societăţi din Cristur a fost condamnat la 3000 de lei amendă penală şi plata unor daune morale şi...

La furat sub pretextul că dau ajutoare de la partid

Trei tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani, toţi din Buceş, sunt autorii unei noi metode de...

Răchitova: darurile de Crăciun ajung la cei mici

Magdalena Şerban Moş Crăciun va trece şi prin Răchitova, administraţia publică pregătind circa o sută de cadouri pe care urmează...

Închide