Colectarea deşeurilor menajere – o afacere în pierdere

19 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian  Gânju

În Petroşani, colectarea selectivă a deşeurilor dă rateuri, iar afacerea care ar fi trebuit să bage bani în bugetul local merge în pierdere.

Acest lucru se întâmplă din cauză că localnicii continuă să arunce resturile menajere tot alandala. Astfel, hârtia ajunge în oricare tomberon, numai în cel special destinat acesteia nu, la fel întâmplându-se şi cu celelalte gunoaie, cum ar fi de exemplu, cele din plastic. Din acest motiv, investiţia, una serioasă, realizată din bani europeni, nu prea dă roade.
„Dacă sistemul ar funcţiona la parametri maximi, unitatea noastră ar produce un venit pentru bugetul local. Aici, pet-urile şi hârtia care ar trebui să vină deja selectate, ar urma să fie doar balotate, pentru a fi ulterior vândute. Aceasta se va întâmpla însă, numai după ce Consiliul Local va stabili un preţ pentru vânzarea acestor deşeuri”, a precizat Florin Niculescu, şeful Centrului de colectare selectivă a deşeurilor.
În câteva săptămâni, la centrul special de colectare, amenajat în cartierul Colonie, au fost realizate doar câteva baloturi de cartoane şi pet-uri. „Încă ne aflăm în etapa în care încercăm să conştientizăm populaţia că trebuie să selecteze deşeurile, dar, până când toţi vor înţelege să facă acest lucru, mai este un drum lung”, a spus Aron Dumitrescu, din cadrul SPADPP Primăria Petroşani. Deşeurile sortate şi ambalate ar trebui să fie vândute, banii rezultaţi urmând a intra, ca o sursă suplimentară de venituri, la bugetul local. În condiţiile în care cetăţenii sunt prea puţin receptivi la iniţiativa edililor locali, până acolo pare a fi însă un drum lung.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Patrulele şcolare, reînfiinţate la Deva

Începând de ieri, elevii Colegiului Tehnic „Transilvania” din Deva îi supraveghează pe colegii lor, pentru ca aceştia să poată traversa...

Minoră dispărută fără urmă

O tânără, în vârstă de 16 ani, din municipiul Hunedoara, este căutată de familia sa şi de oamenii legii, după...

Primarul Lupeniului, acuzat cã ascunde datoria publicã

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, trebuie să explice instanţei de judecată cu cât a îndatorat administraţia publică. Un consilier local...

Închide