Actualitate

CNH scapă de povara datoriilor istorice

02 Cladire CNH Petrosani (1)

Dana Istudor

 Compania Naţională a Huilei din Petroşani va scăpa de o datorie de circa patru miliarde de lei, acumulată încă din anii 90.
Compania Naţională a Huilei Petroşani urmează să intre într-un complex energetic, format din termocentralele Paroşeni şi Mintia, dar şi hidrocentralele din judeţ, iar din acest motiv, ar urma să scape de o datorie astronomică la bugetul de stat, pe care a acumulat-o în aproape 20 de ani. Ştergerea acestor datorii trebuie avizată şi de către Comisia Europene, însă este aproape sigur că sub o formă sau alta, vor fi anulate, în caz contrar, accederea în viitorul complex energetic este imposibilă. De altfel, conducerea Companiei a făcut deja primul pas şi a trimis actele necesare către Executiv.

Buget insuficient
„Noi am întocmit documentaţia pentru notificarea ştergerii datoriei. Am trimis-o Ministerului Economiei, la Direcţia Piaţă Internă, dar ea trebuie să ajungă şi la Bruxelles şi susţinută la Comisia Europeană. Am respectat condiţiile care au fost impuse în urma consultărilor care au avut loc între delegaţia Ministerului Economiei şi Comisia Europeană”, a declarat Constantin Jujan (medalion), directorul general al CNH Petroşani. Valoarea totală a  datoriilor acumulate către bugetul de stat este de patru miliarde de lei, reprezentând inclusiv penalităţi şi majorări de întârziere. Conducerea Companiei susţine că bugetul alocat de Ministerele Economiei şi Finanţelor a fost insuficient şi nu s-au putut achita sumele restante. „Au fost plătite în primul rând salariile, au trebuit achitate datoriile comerciale şi mai puţin restanţele la stat, pe care, sigur, trebuie să le achităm”, a mai spus Jujan.

One thought on “CNH scapă de povara datoriilor istorice

  • In urma disponibilizarilor din ultimi 12 ani nu sa creiat alternative de locuri de munca , teren arabil nu este ,saracie mare in Valea Jiului este, se moare de foame si se cauta mancare la tomberoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura