Corneliu Birtok-Băneasă, bronz la Zagreb

23 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

(04)corneliu BB-Zagreb

Nicolle Ebner

Salonul Internaţional de Inventică „Arca Fair” organizat la Zagreb, Croaţia, şi-a desemnat câştigătorii. Medalia de bronz a revenit inventatorului devean, Corneliu Birtok-Băneasă, student al Facultăţii de Inginerie din Hunedoara.

Inventatorul devean a cucerit bronzul la Zagreb
Cu al său filtru de aer ce permite reducerea cu 20 la sută a consumului de carburanţi la autovehicule, Corneliu Birtok-Băneasă aduce, în Deva, un nou trofeu internaţional. După medaliile de argint câştigate, doar în acest an, la saloanele internaţionale de inventică de la Geneva şi Moscova, deveanul a reuşit să urce pe podiumul laureaţilor şi la salonul „Arca Fair”, care a fost organizat la Zagreb-Croaţia, în perioada 15-19 septembrie, acesta fiind şi ultimul salon la care tânărul a mai putut participa cu invenţia sa. „Cred că rezultatul obţinut este destul de bun. În cadrul salonului au fost prezentate 15 invenţii româneşti, dintre care şapte au fost premiate”, a declarat Corneliu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, menţionând că se va întoarce acasă peste câteva zile. „Acum sunt la un seminar pe malul Mării Adriatice. O vacanţă activă”, mai spune inventatorul devean.

“Mai am invenţii şi pentru concursurile de anul viitor”
Corneliu Birtok-Băneasă este student în ultimul an la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, specializându-se în autovehicule rutiere, iar Primăria Deva i-a sponsorizat două dintre participările la saloanele internaţionale de la Moscova şi cea de la Zagreb. Filtrul de aer inventat de Corneliu Birtok-Băneasă şi apreciat la nivel mondial, permite reducerea consumului de carburanţi cu până la 20 la sută, în condiţiile unui trafic din mediul urban. “Mai am invenţii şi pentru concursurile de anul viitor”, ne linişteşte Corneliu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
CNH scapă de povara datoriilor istorice

Compania Naţională a Huilei din Petroşani va scăpa de o datorie de circa patru miliarde de lei, acumulată încă din...

Hoţ din maşini, arestat

Un tânăr de 21 de ani, din Hunedoara, a fost arestat de poliţişti, fiind învinuit că a furat mai multe...

Clasament mincinos

Portarul echipei Minerul Lupeni, Silviu Ciucă, spune că gruparea din Valea Jiului ocupă în acest moment un loc nedrept în...

Închide