Clasă specială de rugby la Petroşani

13 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Rugby-ul începe să crească tot mai mult în Valea Jiului, unde se va înfiinţa o clasă specială de liceu cu profil rugby, o premieră pentru învăţământul din zonă, începând cu anul şcolar 2021-2022, în cadrul Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida“ Petroşani.

Este un proiect ambiţios, care cuprinde şi un Centru de Pregătire al juniorilor din Valea Jiului, totul pentru a readuce rugby-ul la notorietatea pe care o avea în zonă, în urmă cu zeci de ani.
În spatele acestui proiect stă antrenorul Adrian Costache (în foto, centru), tehnicianul echipei de seniori a echipei Ştiinţa Petroşani: “Noi îl vedem ca pe un proiect social, care se adresează elevilor din Valea Jiului, ţinând cont că aici e o zonă cu destule probleme sociale, mulţi dintre părinţii copiilor se află afară, la muncă, iar aceştia rămân acasă cu un părinte, în cel mai fericit caz, sau sunt crescuţi de bunici. Încercăm să venim în sprijnul părinţilor, să ne ocupăm de educaţia copiilor, atât cea şcolară, cât şi cea sportivă“ a declarat tenhicianul Adrian Costache.
Revenind la echipa Ştiinţa Petroşani, să notăm că formaţia din Valea Jiului, coordonată de antrenorul Adrian Costache, s-a reunit la stadion. Mai degrabă într-un cadru amical, pentru a fi puse la punct amănuntele pentru noul sezon competiţional. „Nu ne-am reunit încă oficial. A fost mai mult o întrunire în care am vorbit despre noul sezon în Divizia Naţională. La Petroşani ar fi trebuit să aibă loc etapa de rugby în 7, dar din păcate nu s-a mai disputat. Noi sperăm să o organizăm, totuşi, în luna septembrie“, a spus rectorul Universităţii din Petroşani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin.
Una dintre veştile bune pentru echipa de rugby este revenirea, după o lungă perioadă, a lui Daniel Cojocaru, fost campion cu Ştiinţa. Cojocaru este şi fost jucător de lot naţional şi unul dintre componenţii de bază ai echipei, în trecut. „Este o revenire care pe noi ne bucură. Noi aşteptăm şi alţi rugbişti. Să nu uitam că avem, aşa cum am spus, o colaborare cu Liceul „Dimitrie Leonida“ din Petroşani pentru o clasă de sport şi de acolo urmează să ne vină sportivi. Sunt jucători care şi-au manifestat dorinţa de a juca la noi, în special studenţii“, a spus Radu Sorin.
La rugby, ca şi la fotbal, sunt obligatorii testările înainte de fiecare meci, lucru care va îngreuna foarte mult bugetul Ştiinţei. „Vom încerca să găsim câteva contracte de sponsorizare pentru a face faţă acestor testări, altfel ne va fi imposibil să onorăm competiţia. Vom depune toate eforturile pentru ca Ştiinţa să înceapă sezonul în bune condiţii“, a concluzionat rectorul. Echipa din Valea Jiului este una dintre favoritele Diviziei Nationale, evoluţiile sale din ultimul timp fiind la nivelul aşteptărilor conducerii clubului din Petroşani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul din Simeria poate primi 60 de pacienţi Covid-19

Ministrul Nelu Tătaru a semnat ordinele prin care Spitalul General CF Simeria a devenit unitate Covid, iar Secţiile ATI, Infecţioase...

Claudiu Giurgiu este candidatul Forţei Naţionale la Primăria municipiului Hunedoara

Candidatul partidului Forţa Naţională pentru funcţia de primar al municipiului Hunedoara, Claudiu Giurgiu (foto) este profesor de Informatică la Liceul...

Combaterea dezinformării, esenţială pentru democraţie şi protejarea vieţii cetăţenilor

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European salută planurile Comisiei Europene de a intensifica eforturile de combatere a dezinformării,...

Închide