CJSU a adoptat o hotărâre pentru începerea noului an şcolar

Pentru pregătirea începerii noului an şcolar, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat ieri, joi, şedinţa Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara (CJSU).


Membrii C.J.S.U. întruniţi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean au adoptat Hotărârea nr. 23/10.09.2020 privind aprobarea scenariilor de desfăşurare a activităţii şcolare în unităţile de învăţământ din judeţul Hunedoara, la debutul anului şcolar 2020-2021.
Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a hotărât că din cele 122 unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara, 65 vor începe şcoala în Scenariul VERDE (prezenţă în clase), 56 şcoli vor începe anul şcolar în Scenariul GALBEN (sistem mixt: prezenţă la şcoală şi cursuri online), iar o unitate de învăţământ (Şcoala gimnazială din comuna Vălişoara) se află în scenariul ROŞU şi nu va începe deocamdată cursurile.
Decizia membrilor C.J.S.U. Hunedoara a fost luată, în principal în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare localitate, dar şi de deciziile directorilor unităţilor de învăţământ care au hotărât forma de prezenţă pe care o vor aplica, în funcţie de numărul de locuri din clase, de numărul de elevi sau de cadre didactice.
„Elevii din judeţul nostru trebuie să fie în siguranţă atât la şcoală cât şi în afara ei. Datoria noastră este să le asigurăm cele mai bune condiţii! O atenţie mărită trebuie acordată ac­ti­vi­tăţii cantinelor, a chioşcurilor de interior sau din apro­pi­e­rea şcolilor, a salubrităţii şi a transportului urban şi interur­ban” – a declarat Vasilică Potecă, prefectul de Hunedoara. Ho­tărârea C.J.S.U adoptată ieri intră în vigoare începând cu 14 septembrie 2020. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.