Comunicat de presă al PNL Hunedoara. Iniţiativă legislativă în beneficiul energeticienilor

10 septembrie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Având în vedere importanţa deosebită pentru mediul so­cial şi economic hunedorean, dorim să vă facem cunoscut faptul că PNL, prin senatorul Carmen Hărău (foto stânga) şi deputatul Lucian Heiuş (foto dreapta), a depus o iniţiativă legislativă ce priveşte com­pletarea alin.(1) al art.30 şi pentru modificarea art.56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Iniţiativa vine în întâmpinarea unor doleanţe exprimate de lucrătorii în domeniul producţiei de energie electrică şi ter­mică, reprezentaţi şi susţinuţi de Sindicatul Liber Inde­pen­dent Electrocentrale Deva Mintia – preşedinte Mircea Crişovan, care au solicitat mai multe întâlniri cu iniţiatorii acestui proiect de lege.
În sinteză, conform proiectului de lege, angajaţii din sec­torul producţiei de energie electrică şi termică din România vor putea beneficia, potrivit modificărilor propuse la art. 56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani şi un stagiu de cotizare redus de 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puţin 30 de ani în locurile de muncă din sector.
Parlamentarii hunedoreni invocă în argumentaţie condiţiile de muncă în sectorul producţiei de energie electrică şi termică din România, care au fost şi continuă să fie deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaţilor, ceea ce face ca speranţa de viaţă în rândul angajaţilor din sectorul producţiei de energie electrică şi termică să fie una dintre cele mai mici din România. Astfel se justifică pe deplin ca energeticienii să beneficieze de încadrare în condiţii deosebite de muncă.
Având în vedere faptul că numărul de persoane care ar putea beneficia de prevederile acestei legi nu este unul care să genereze un impact bugetar nesustenabil, considerăm că în construcţia legilor bugetare pentru anul 2021 se vor găsi resursele financiare pentru acoperirea eventualelor cheltuieli suplimentare.

Senator Eleonora Carmen Hărău

Deputat Lucian Ovidiu Heiuş,
preşedintele PNL Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ion spune:

    dati pomeni la toata lumea nu numai la unii

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şoimuş: drumuri modernizate din bani europeni nerambursabili

Magdalena Şerban În baza unui proiect european câştigat de administraţia publică din Şoimuş, prin Agenţia pentru Finanţarea In­vestiţiilor Rurale (AFIR),...

Peste trei milioane de euro pentru reabilitarea Liceului „Constantin Bursan”

Ieri, joi, 10 septembrie, a fost semnat con­tractul de fi­nan­ţare pentru reabilitarea, mo­der­nizarea şi dotarea Liceului Teh­nologic "Constantin Bursan" din...

Hunedoara nouă – Hunedoara sănătoasă

Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru orice admi­nis­traţie publică judeţeană. Oricine are dreptul la servicii medi­cale de calitate, la...

Închide