Comunitate

CJAS, cu ochii pe spitalul din Hunedoara

04 nicusorMagdalena Şerban

Până la finele lunii curente, Spitalul Municipal  „Dr. A. Simionescu” din Hunedoara este monitorizat îndeaproape de o comisie a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce în lunile trecute, conducerea instituţiei medicale hunedorene a purtat negocieri la Deva şi Bucureşti, pe tema nemulţumirii faţă de slaba finanţare a spitalizării de zi. Astfel, acum se află în analiză activitatea medicală a unităţii (urgenţa şi spitalizarea de zi), aferentă lunilor aprilie şi mai.
Potrivit promisiunii transmise în scris de către reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), ca urmare a negocierilor purtate între  comisia de mediere şi conducerea spitalului din Hunedoara, tot ce va rezulta ca fiind realizat peste contractul stabilit iniţial, va fi suportat pe parcursul anului curent, din fondul de rezervă. Asta, cu condiţia ca internările de zi să fi fost făcute în parametrii impuşi de cadrul legal.
„Am invitat să ia parte la negocieri primarul municipiului, viceprimarul, medici şi lideri de sindicate, pentru a observa cum se desfăşoară tratativele purtate cu Casa de Sănătate. Ca urmare a acestora, s-a stabilit că va veni la Hunedoara un colectiv de control, care să verifice spitalizarea de zi pe care am făcut-o, aici fiind o problemă ce ţine de finanţarea noastră în 2015. Noi realizăm servicii medicale lunare de peste 900.000 de lei (spitalizare de zi şi urgenţă), dar primim până la 500.000 de lei. S-a produs totuşi o uşoară remediere, ţinând cont că pentru mai şi iunie am primit lunar aproximativ 100.000 de lei în plus. Economiile înregistrate în primul trimestru din 2015 au permis Casei să suplimenteze suma lunară în cazul spitalelor care au realizat servicii peste contract. Referitor la controale, pot spune că în general au şi rol corectiv, nu doar punitiv. Aşa că în cazul în care se constată greşeli izolate, ni le asumăm şi încercăm să nu le mai repetăm. Dar vorbim de întreaga spitalizare de zi.  Din luna curentă, de când se poate accesa fondul de rezervă, sperăm să încheiem un act adiţional la contractul pe 2015, cu valori mai mari decât cele stabilite iniţial pentru spitalizarea de zi. Asta este speranţa noastră”, a arătat ec. Nicuşor Ştefan (foto), managerul Spitalului Municipal „Dr. A. Simionescu” din Hunedoara. Acesta a mai spus că niciodată nu a cerut medicilor şi colegilor decât să fie atenţi la spitalizările de tip continuu, ce trebuiau reduse, fiind într-un număr foarte mare şi situându-se peste valorile contractate. Plus că multe afecţiuni se pot rezolva pe timpul unei internări de zi şi nu necesită permanenţă. Comparativ cu 2014, s-a redus cu 2.000 numărul spitalizărilor continue, crescând cu acelaşi număr, cele de zi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura