Cine să-i mai înţeleagă pe japonezi!

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au autorizat prezenţa spectatorilor locali la întrecerile olimpice, impunând însă o limită de 50 la sută din capacitatea fie­cărei arene şi de maximum 10.000 persoane.
Competiţiile s-ar putea însă desfăşura cu porţile închise în cazul în care infectările cu COVID-19 vor creşte din nou, au avertizat organizatorii cu prilejul unei conferinţe de presă.”Dacă va exista o modificare radicală în situaţia infectărilor, noi va trebui poate să reexaminăm această situaţie şi să luăm în considerare o absenţă a spectatorilor din arene”, a avertizat Yuriko Koike, guverna­toarea prefecturii Tokyo.
Cinci părţi au fost implicate la reuniunea privind luarea deciziei privind prezenţa spec­tatorilor: Comitetul de organizare Tokyo 2020, guvernul Japoniei, guvernul pre­fec­turii Tokyo, Comitetul Internaţional Olim­pic şi Comitetul Internaţional Paralim­pic. La în­ce­putul reuniunii, preşedintele CIO, ger­manul Thomas Bach, a spus că va susţine total decizia Japoniei care vizează ”prote­jarea cât mai bună” a populaţiei nipone şi a participanţilor. El a adăugat că peste 80 la sută din rezidenţii Satului Olim­pic vor fi vac­ci­naţi la sosirea în Japonia, cam aceeaşi proporţie fiind aşteptată şi în rândul jur­naliştilor.
Ridicarea stării de urgenţă de la Tokyo a transmis un semnal clar favorabil organi­za­torilor, care aşteptau această decizie a gu­vernului japonez înainte de a se po­ziţiona.
Un raport al experţilor sanitari estima că ar fi ideal organizarea JO cu porţile închise, pentru a diminua riscul infectărilor, în timp ce asociaţiile medicale nipone au cerut anularea întrecerilor olimpice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.