Sport

Cinci medalii din 12 la „Cupa Mureşul”

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii brădeni au obţinut cinci medalii în cele patru probe ale concursului naţional  „Cupa Mureşul”, fiind lideri în clasamentul general pe cluburi.

 
Multipli campioni naţionali, aeromodeliştii de la Palatul Copiilor Deva, Filiala Brad, antrenaţi de Adrian Macsim, au dominat competiţia desfăşurată în perioada 21-23 mai pe Aerodromul „Şiria”, de lângă Arad. Brădenii au obţinut medalii în trei din cele patru probe de concurs, iar în cea de-a patra probă, au avut o clasare „în careul de aşi”.

 

Podium sută la sută brădean
Cel mai bine s-au prezentat brădenii în competiţia de planoare profesionale „F1A”, în care au cucerit toate cele trei medalii puse în joc. Andrei Aprodu, Nicolae Onea şi Florin Aprodu au fost cei mai puternici din concurs şi s-au clasat, în această ordine, pe podium. Andrei Aprodu a fost la un pas de medalia de aur şi în proba de planoare „F1H”. Din păcate, o greşeală la ultima lansare l-a făcut să se claseze doar pe locul doi, la patru secunde de învingător. Brădenii au obţinut medalia de aur şi în proba de Motoplanor RadioComandat cu motor electric prin Alexandru Tudor, care a avut o evoluţie perfectă. Singura probă în care aeromodeliştii antrenaţi de Adrian Macsim au ratat podiumul a fost cea de Motoplanor RadioComandat cu motor termic. Nicolae Onea s-a situat totuşi pe poziţia a patra, deşi toţi concurenţii din Brad au pierdut secunde preţioase, pentru că li s-au defectat motoarele planoarelor în timpul probei. În urma rezultatelor cumulate din cele patru probe, brădenii au ocupat locul întâi în clasamentul pe cluburi, fiind urmaţi de echipele de la Palatul Copiilor Arad şi Palatul Copiilor Salonta. „A fost un concurs puternic şi dificil, dar încă o dată, am demonstrat că suntem cei mai buni. Fără defecţiunile tehnice inexplicabile din ultima probă, am fi câştigat mult mai detaşat. Suprafaţa de concurs a fost imensă, dar am avut noroc că organizatorii ne-au pus la dispoziţie ATV-uri pentru recuperarea aeromodelelor”, a spus Adrian Macsim.

 

Campionii se stabilesc la Brad
Lideri după etapele de până acum ale Campionatului Naţional, aeromodeliştii de la P.C. Deva, Filiala Brad, au şansa să se încoroneze campioni pe „teren propriu”. „Finala se va desfăşura la Brad. Suntem favoriţi şi avem mari şanse să devenim iar campioni ai României”, a spus Adrian Macsim. Etapele finale ale ediţiei 2011 a Campionatului Naţional de aeromodele se vor desfăşura în perioada 18-23 iunie, la Brad, în cadrul „Memorialului Aurel Vlaicu”.

One thought on “Cinci medalii din 12 la „Cupa Mureşul”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura