Cinci hectare de teren, afectate de un incendiu de vegetaţie uscată, la Valea Sângeorgiului

Aproximativ cinci hectare de ve­ge­taţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş au fost afectate sâmbătă de un incendiu ce s-a manifestat pe raza localităţii Valea Sângeorgiului, la faţa locului in­tervenind pompierii militari din co­muna Bretea Română, a informat Ins­pec­toratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Interzisă
Intervenţia pompierilor, aflată în di­na­mică, este îngreunată din cauza vântului care favorizează extinderea flăcărilor. În sprijinul echipajului operativ de la faţa locului a fost solicitată şi intervenţia Ser­viciului Voluntar pentru Situaţii de Ur­genţă Călan. Pe de altă parte, Comitetul Ju­deţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara a decis vineri ca pe raza judeţului să fie interzisă arderea mi­riştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor ve­getale, indiferent de forma de pro­prie­tate a terenului.
Măsura a fost luată pe fondul „creşterii semnificative”, în ultima perioadă, a nu­mă­rului incendiilor de vegetaţie uscată pro­duse ca urmare a utilizării focului des­chis pentru igienizarea terenurilor. Ne­respectarea prevederilor legale pri­vind interzicerea arderii miriştilor sau vegetaţiei uscate se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pen­tru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele ju­ri­dice”, a precizat ISU Hunedoara. (A.N.)