Sport

CICLISM. Turul Țării Hațegului, o premieră în județ

Asociația Județeană de ciclism, con­dusă de Ioan Omotă, anunță organi­za­rea unei noi etape în cadrul competiției dotate la final cu Cupa judeţului Hunedoara. De această dată, iubitorii ciclismului sunt invitați să participe la Turul Țării Hațegului.

Bonus de fidelitate
Ediție princeps, cu întreceri care se vor derula în zilele de 20 și 21 august. Este o noutate absolută, o competiție printr-un ținut încărcat de istorie, cu două capitale antice și nenumărate cetăți și castele medievale.
Proba de Contra timp Individual (CTI) va fi în apropiere de Sarmizegetusa Ulpia Traiana. FONDUL, un circuit pe un traseu complex, cățărări, trece prin vecinătatea cetății Sarmizegetusa Regia. Va fi etapa cu numărul 3 din Cupa Județului Hunedoara, cu un cumul de puncte, cu bonusul de fidelitate și, bineînțeles, cu medalii și cupe, pe categorii.
Cum spuneam este o premieră, o competiție ciclistă într-un areal istoric, cu două zile de competiție pline, cu o probă de CTI cu o lungime de 5 km pe teren plat, carosabil excelent și o probă de fond cu o lungime de cirac 150 km pe asfalt și carosabil betonat. Ambele probe se vor desfășura pe un traseu cu zone extrem de pitorești, spectaculoase, traseul de fond fiind extrem de variat, care permite exprimarea egală atât a cățărătorilor cât și și a sprinterilor.