Sport

FOTBAL Liga a III-a. Aniversare la Jiul Petroșani

Sâmbătă, 6 august, se orga­ni­zează la Petroșani tradiționala sărbă­toare a minerilor, însă centrul aten­ției locuitorilor din Valea Jiului și mai ales a iubitorilor jocului cu mingea rotundă va fi focalizată pe acțiunea care se va derula pe Stadionul din orașul de sub Parâng.

Meciuri amicale
CSM Jiul Petroşani va sărbători patru decenii de când a fost inaugurat sta­dionul fost Jiul, acum „Petre Libardi”. S-a jucat pentru prima dată pe iarba verde de pe acest stadion la 1 august 1982, dar iubitorii fotbalului din Valea Jiului nu au uitat nici incen­diul din 1975 care a dus, de fapt, la ridicarea actualului stadion.
Între orele 14 și 18 sunt organizate pe stadion o serie de activități fot­ba­lis­tice, prezentarea echipei cu care CSM Jiul Petroșani va evolua în noul sezon al Ligii a III-a, jocuri amicale între echipele de juniori ale clubului, pre­zentarea unor vechi simboluri ale clubului din Petroșani, amicalul dintre CSM Jiul și Voința Sibiu, ca și Duelul Generațiilor între jucătorii de altă dată ai Jiului, cei din generațiile 1990- 2000. Vor fi prezenți la această im­por­tantă sărbătoare circa 70 dintre foștii și actualii jucători ai Jiului Petroșani, antrenori sau conducători. Cu mic, cu mare locuitorii Văii Jiului sunt invitați la această sărbătoare care va marca și noul sezon competițional pentru echi­pa fanion a fotbalului din Petroșani.