Ciclism. Daniel Crista a câştigat proba de fond la Deva

17 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Campionatele Naţionale de şosea pentru seniori şi juniori, ajunse la ediţia cu numărul 71, s-au defăşurat la Deva pe final de săptămână, fiind organizate de către Federaţia Română de Ciclism în parteneriat cu Clubul Sportiv Făerag.

Competiţia care a avut două probe, cea contratimp Individual şi cea de fond, s-a desfăşurat în conformitate cu regulamentele UCI şi FRC şi a reunit sportivi de la toate categoriile, deţinătorii unei licenţe valide pentru anul 2020, emisă de Federaţia Română de Ciclism.
Proba de contratimp individual derulată sâmbătă, în condiţii de trafic închis, pe DJ 706A, cu o lungime a traseului de 10 km, a fost dominată şi câştigată la final de către Serghei Ţvetcov, liderul actual al echipei naţionale a României.
Duminică, pe un traseu stabilit în centrul municipiului Deva s-a desfăşurat cea mai palpitantă probă, cea de fond, la care au asistat şi fanii acestui sport, unii dintre ei veniţi din ţară pentru a susţine sportivii participanţi. Din păcate, vremea a fost un adversar neaşteptat şi a pus la încercare pe rutieriştii din parcurs.
Proba a fost câştigată de către rutierul Daniel Crista (CSA Steaua), care i-a devansat în clasamentul final pe Serghei Ţvetcov şi Eduard-Michael Grosu.
Au mai urcat pe podiumul de premiere: Manuela Mureşan-câştigătoare la categoria Elite feminin, urmată de Miriam Stan şi Maria Ecaterina Stancu, iar la categoria Under-23 titlul naţional a fost câştigat de Iustin Văidian (UVT-Devron West Cycling Team).
În proba masculină de juniori s-a impus Patrick Pescaru, iar la junioare Cătălina Cătineanu, care le-a devansat pe Andreea Maria Bobârnac şi Ioana Teodora Crăciun. La cadeţi, titlul i-a revenit lui Alin Toader, urmat de Claudiu Cismaru şi Andrei Cărbunărea, iar Alexandra Cioclu a câştigat la cadete, urmată de Denisa Toader.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vinovaţii să fie traşi la răspundere!

„Partidul Forţa Naţională salută sentinţa Judecătoriei Haţeg, care a anulat ca nelegale, titlurile de proprietate, prin care s-au retrocedat în...

Costel Avram şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Petroşani. „Să ne luăm oraşul înapoi!“

Candidatul PSD pentru Primăria Petroşani, Costel Avram, susţine că merge la sigur în această bătălie politică şi câştigă postul de...

Primarul Florin Oancea şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. „Vom reuşi să facem, împreună, oraşul minunat pe care ni-l dorim cu toţii: Deva Frumoasă!”

Ieri, actualul primar al reşedinţei de judeţ, Florin Oancea, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. Oancea a avut-o alături...

Închide