Comunitate

Cetăţile dacice vor trece în administrarea judeţului

Carmen Cosman

Cât de curând, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei vor trece în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, potrivit unui proiect stabilit de comun acord de reprezentanţii acestei instituţii, Prefectura Hunedoara şi Ministerul Culturii. În aceste zile se lucrează la draft-ul unui proiect de hotărâre de Guvern, care va fi înaintat ministerului de resort.
Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, spune că se lucrează la proiectul ce va sta la baza hotărârii de Guvern, ce urmează să fie promovată de Ministerul Culturii. „Luna aceasta, urmează ca membrii comisiei, formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Hunedoara, să facă un fel de draft de hotărâre de Guvern, care va fi promovată de Ministerul Culturii. Deja s-a discutat  în acest sens şi ministerul este cel care se va ocupa de toate formalităţile”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

 

Şi drumurile vor fi reparate
Odată cu preluarea în administrare a cetăţilor dacice, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara speră să rezolve şi problema căilor de acces, ce vor fi reparate cu fonduri europene. O problemă reală o reprezintă drumul spre Sarmizegetusa Regia, care a fost distrus din nou de viituri. „În ceea ce priveşte cetăţile dacice, sperăm să se întâmple ceea ce s-a promis, adică să fie date în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, şi atunci, putem accesa în continuare fonduri pentru finalizarea drumului”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Drumul a fost reparat din bani de la bugetul judeţean, însă, sumele au fost insuficiente pentru a fi şi asfaltat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura