Cetăţile dacice vor trece în administrarea judeţului

11 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Carmen Cosman

Cât de curând, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei vor trece în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, potrivit unui proiect stabilit de comun acord de reprezentanţii acestei instituţii, Prefectura Hunedoara şi Ministerul Culturii. În aceste zile se lucrează la draft-ul unui proiect de hotărâre de Guvern, care va fi înaintat ministerului de resort.
Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, spune că se lucrează la proiectul ce va sta la baza hotărârii de Guvern, ce urmează să fie promovată de Ministerul Culturii. „Luna aceasta, urmează ca membrii comisiei, formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Hunedoara, să facă un fel de draft de hotărâre de Guvern, care va fi promovată de Ministerul Culturii. Deja s-a discutat  în acest sens şi ministerul este cel care se va ocupa de toate formalităţile”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

 

Şi drumurile vor fi reparate
Odată cu preluarea în administrare a cetăţilor dacice, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara speră să rezolve şi problema căilor de acces, ce vor fi reparate cu fonduri europene. O problemă reală o reprezintă drumul spre Sarmizegetusa Regia, care a fost distrus din nou de viituri. „În ceea ce priveşte cetăţile dacice, sperăm să se întâmple ceea ce s-a promis, adică să fie date în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, şi atunci, putem accesa în continuare fonduri pentru finalizarea drumului”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Drumul a fost reparat din bani de la bugetul judeţean, însă, sumele au fost insuficiente pentru a fi şi asfaltat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vorţa, de la sărăcie, la împliniri

Despre bugetul comunei hunedorene Vorţa se poate afirma, fără nici o reţinere, că este unul simbolic. Suprapus de criza economică,...

Poliţia Comunitară din Deva nu mai poate ridica maşini!

Surprize, surprize! Potrivit magistraţilor Tribunalului Hunedoara, Poliţia Comunitară din Deva a funcţionat mai bine de doi ani după o hotărâre...

Primarul comunei Baru Mare a demisionat din functie

Daniel Răducanu (foto) a demisionat din funcţia de primar al comunei Baru Mare, pentru a putea să se înscrie în...

Închide