Vorţa, de la sărăcie, la împliniri

11 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Despre bugetul comunei hunedorene Vorţa se poate afirma, fără nici o reţinere, că este unul simbolic.  Suprapus de criza economică, a devenit şi mai neputincios, motiv pentru care primarul Radu Emil Bureană (foto) îşi reface socotelile, încercând să atragă bani europeni. Ceea ce şi reuşeşte.
 

Cea mai mare investiţie din istoria comunei
Câştigător al proiectului pe Măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro, primarul nu-şi mai încape în piele de fericire: „2,5 milioane euro reprezintă o sumă la care nici nu am avut curaj să visăm măcar, până acum. Aceşti bani sunt obţinuţi pentru modernizarea drumurilor comunale şi a uliţelor, pentru înfiinţarea unui „after-school” în reşedinţa de comună, pentru copiii pe care încă îi mai avem şi totodată, pentru a reedita festivalul „Primăvara vorţană”, după o pauză de 20 de ani. Momentan, ne aflăm în faza în care va urma licitaţia pentru execuţie”, spune edilul.

… Proiectele nu se opresc aici
„Terenuri pentru exploataţii agricole“, pe Măsura 1.2.5., pentru drumurile agricole  din satele Vorţa, Certeju de Jos şi Coaja este un alt proiect european la care se lucrează: „Vrem drumuri agricole care să fie uşor tranzitate. Ne-am săturat de noroaie, apă şi mizerie. Aşa că ne încercăm norocul din nou, noroc care se pare că ne-a surâs de câte ori l-am provocat“, mărturiseşte primarul.
Din venituri proprii, dar şi cu sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Hunedoara, edilul şi-a pus în plan extinderea şi modernizarea Căminului Cultural din satul Visca. Zis şi făcut! „Lucrările la acest cămin continuă, modernizarea locaţiei fiind absolut necesară. Criză sau nu, viaţa îşi desfăşoară cursul normal, cu nunţi, botezuri, aniversări, spectacole, cu parastase şi pomeni, iar pentru asta, este nevoie de o locaţie adecvată“, afirmă primarul din Vorţa.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Poliţia Comunitară din Deva nu mai poate ridica maşini!

Surprize, surprize! Potrivit magistraţilor Tribunalului Hunedoara, Poliţia Comunitară din Deva a funcţionat mai bine de doi ani după o hotărâre...

Primarul comunei Baru Mare a demisionat din functie

Daniel Răducanu (foto) a demisionat din funcţia de primar al comunei Baru Mare, pentru a putea să se înscrie în...

Revanşă cu scântei

Naţionalele de futsal ale României şi Macedoniei au remizat, scor 3-3 (1-0), în partida revanşă, disputată, ieri, în Sala Sporturilor...

Închide