Cercurile Olimpice de la Tokyo, retrase pentru mentenanţă

Cercurile olimpice colorate în greutate de 69 de tone, instalate la începutul acestui an largul localităţii Odaiba, si­tuată în golful oraşului Tokyo, după ce capitala niponă în­cepuse numărătoarea inversă în vederea Jocurilor Olimpice, au fost retrase ieri, joi, pentru o operaţiune de mentenanţă de aproximativ patru luni.
Cercurile urmau să rămână în acea locaţie până la în­chi­de­rea Olimpiadei, pe 9 august, şi să fie înlocuite apoi de sim­bolul Jocurilor Paralimpice. Barja pe care era amplasat mo­nu­men­tul de 15 m înălţime şi 32 m lăţi­me a fost re­morcată la cheu iar ansamblul „va fi supus unui control de securitate şi unei ope­raţiuni de întreţinere pentru o durată de aproximativ patru luni”, au precizat respon­sabili locali, adău­gând că data reamplasării cercurilor nu a fost încă stabilită.
Jocurile Olimpice amânate pentru 2021 Olimpiada de la Tokyo, din cauza pandemiei de Covid-19 se vor desfăşura în pe­rioada 23 iulie-8 august 2021, iar cele Paralimpice vor avea loc între 24 august şi 5 septembrie 2021.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.