Cercetaţi sub control judiciar pentru tăieri ilegale de arbori

17 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Pădurarul suspectat că făcea parte dintr-o grupare care se ocupa cu tăieri ilegale şi furt de arbori, după cum susţin anchetatorii, scapă de arestul la domiciliu.

Tribunalul Hunedoara a admis contestaţiile formulate de trei dintre suspecţii din dosar, Alexandru Orga, Daniel Călămar şi Sorin Leaha, şi a dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
În dosar sunt cercetate şase persoane, toate fiind ridicate de mascaţii IPJ Hunedoara, după ce ar fi furat circa 1.400 de arbori. Lemnul a fost tăiat dintr-o pădure situată în zona municipiului Brad. Poliţiştii spun că se fac cercetări şi pentru gestiune frauduloasă, ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi falsificarea de instrumente oficiale.
Faptele s-au petrecut începând cu 14 ianuarie, atât în pădurea unei persoane din Brad, cât şi în cadrul Ocolului Silvic Brad, unde suspecţii au tăiat fără drept peste 1.390 de copaci de diferite esenţe, pe care i-au valorificat ulterior. Poliţiştii au mai stabilit că pădurarul care avea în gestiune fondul forestier în care au fost comise faptele ar fi primit diferite sume de bani, în schimbul acoperirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, după cum se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Momit de o jună cu o partidă de amor

Un bărbat de 74 de ani, din Hunedoara, în loc de sex a fost bătut şi jefuit la marginea oraşului,...

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 17 mai 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, duminică, 17 mai, în judeţul Hunedoara 616 persoane au fost confirmate pozitiv cu...

Tenisul de câmp revine cu un turneu în Austria

Luni, 25 mai, va începe turneul de tenis de la Viena, la care vor participa, între alţii, austriecii Dominic Thiem...

Închide