Cercetaţi sub control judiciar pentru tăieri ilegale de arbori

Pădurarul suspectat că făcea parte dintr-o grupare care se ocupa cu tăieri ilegale şi furt de arbori, după cum susţin anchetatorii, scapă de arestul la domiciliu.

Tribunalul Hunedoara a admis contestaţiile formulate de trei dintre suspecţii din dosar, Alexandru Orga, Daniel Călămar şi Sorin Leaha, şi a dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
În dosar sunt cercetate şase persoane, toate fiind ridicate de mascaţii IPJ Hunedoara, după ce ar fi furat circa 1.400 de arbori. Lemnul a fost tăiat dintr-o pădure situată în zona municipiului Brad. Poliţiştii spun că se fac cercetări şi pentru gestiune frauduloasă, ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi falsificarea de instrumente oficiale.
Faptele s-au petrecut începând cu 14 ianuarie, atât în pădurea unei persoane din Brad, cât şi în cadrul Ocolului Silvic Brad, unde suspecţii au tăiat fără drept peste 1.390 de copaci de diferite esenţe, pe care i-au valorificat ulterior. Poliţiştii au mai stabilit că pădurarul care avea în gestiune fondul forestier în care au fost comise faptele ar fi primit diferite sume de bani, în schimbul acoperirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, după cum se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.