Patru amenzi de 21.000 de lei, date unei firme

După ce au scotocit Valea Jiului ori Ţara Haţegului iar urmările au fost cât se poate de grave, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara şi reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara au efectuat o acţiune şi pe raza municipiului Hunedoara, dar şi a comunei Teliucu Inferior.

Poliţiştii au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale au comis mai multe abateri, motiv pentru care au aplicat patru amenzi. ”Pentru neregulile constatate de reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara referitoare la neamplasarea panoului cu principalele elemente de identificare aferente unei partizi de masă lemnoasă pe picior contractată şi autorizată spre exploatare, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Pentru expedierea fără provenienţă legală a 8,202 mc materiale lemnoase de diferite specii, cantitate stabilită prin compararea stocului scriptic faţă de stocul faptic de materiale lemnoase identificat şi măsurat în depozit, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei şi măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 8,202 mc de material lemnos”, a informat IPJ Hunedoara.
Alte două amenzi în valoare de 13.000 de lei au mai fost aplicate pentru neverificarea provenienţei legale a unor materiale lemnoase intrate în depozitul societăţii şi pentru expedierea unor cantităţi de materiale lemnoase din locuri identificate prin coordonate geografice, altele decât cele corespunzătoare provenienţei legale. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.