Cer reînfiinţarea unei staţii de autobuz

Maximilian Gânju

Locuitorii mai multor străzi din nordul municipiului Petroşani, cer autorităţilor locale să înfiinţeze o staţie în care autobuzele să poată opri legal.

Sute de familii de la periferia municipiului Petroşani vor ca autorităţile locale să reînfiinţeze staţiile de autobuz care erau în zona cartierului lor, pentru a putea beneficia şi ele de transportul în comun. Oamenii sunt nevoiţi să meargă pe jos circa doi kilometri până în oraş, pentru că şoferii de maxi-taxi nu opresc în zona cartierului lor, de teama poliţiştilor. „Nu este staţie şi şoferii de maxi–taxi care merg la Petrila nu vor să oprească şi la fosta staţie. Le este frică de poliţie, pentru că sunt imediat amendaţi”, spune un locuitor al cartierului. Oamenii au făcut liste pentru înfiinţarea unei staţii şi le vor depune la Primăria Petroşani.
„Este foarte bine că vor face aceste solicitări, pentru că noi le vom prezenta Poliţiei Rutiere Petroşani, pentru a constata necesitatea înfiinţării unei staţii acolo. Noi putem face aceste staţii, dar abia după ce primim şi avizul poliţiştilor. Acolo trebuie făcute două refugii pentru că este vorba de DN66, unde se circulă cu viteză şi autobuzul trebuie să iasă în afara părţii carosabile pentru a îmbarca persoanele. Altfel există riscul de accidente grave”, a declarat directorul Serviciului Public Administrarea Domeniului Public Privat din Primăria Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare