Traficanţii de droguri din dosarul „Ketroşani“ şi-au recunoscut faptele

Cristina Ghenea

Cel mai mare dosar de trafic de droguri din Valea Jiului s-a aflat ieri pe masa instanţei de judecată, la primul termen stabilit de magistraţi. Surpriză, sau nu, 23 – dintre cei 24 de inculpaţi din acest dosar – şi-au recunoscut faptele şi îşi aşteaptă acum sentinţa.

Unul singur îşi susţine, în continuare, nevinovăţia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, „instanţa a decis disjungerea cauzei cu privire la 23 dintre persoanele învinuite de procurori, după ce acestea au recunoscut acuzaţiile aduse; doar una dintre ele este judecată în libertate, în timp ce restul de 22 de persoane sunt judecate în stare de arest preventiv. În cazul lor, instanţa urmează să se pronunţe săptămâna viitoare, în data de 27 august“. Reprezentanta instanţei a mai precizat că în dosarul mare a mai rămas un singur inculpat, aflat în arest, pentru care următorul termen de judecată a fost programat în 6 septembrie.
Toţi cei 24 de inculpaţi erau membrii uneia dintre cele mai mari grupări de traficanţi şi consumatori de droguri din Valea Jiului, destructurată de ofiţerii de la Crimă Organizată la începutul lunii iunie, în urma unei acţiuni de amploare. Peste 100 de persoane din judeţul nostru şi din alte zone ale ţării au fost atunci reţinute şi audiate, după care procurorii au formulat propunerile de arest preventiv. Printre cei trimişi în spatele gratiilor se numără şi Mihai Antohe – fiul unui fost poliţist din Valea Jiului, Andrei Răzvan Peter – fiul unui om de afaceri din Petroşani, implicat şi în dosarul „Ketamina”, şi Alin Truţă – cel care a ajuns să fie internat pentru câteva zile la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce, la percheziţii, a înghiţit câteva pliculeţe cu marijuana.
În urma descinderilor efectuate pentru destructurarea reţelei, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au confiscat diferite cantităţi de droguri de risc, marijuana şi haşiş, dar şi de droguri de mare risc, amfetamine şi produse etnobotanice de toate categoriile. Majoritatea clienţilor grupării, adică consumatorii, au vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, mulţi dintre ei fiind elevi ai unităţilor de învăţământ din Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare