Centrul de informare turistică din Râu de Mori, gata de inaugurare

Magdalena Şerban

Zonă cu un puternic nucleu turistic, comuna Râu de Mori va avea un centru de informare, menit să-i atragă şi să-i îndrume pe toţi cei care îi vor călca pragul. Construcţia e gata, dotările s-au făcut, aşa că mai rămâne doar o chestiune de timp până când acesta va intra în funcţiune.

Mai trebuie angajat personalul

„Peste două săptămâni, vom putea angaja personal, adică două persoane care să ofere informaţiile necesare pentru orice turist. Posturile au fost aprobate printr-o Hotărâre de Guvern, aşa că totul este în regulă din acest punct de vedere. Lucrările au fost recepţionate, iar centrul e dotat sută la sută (mobilier, aparatură, camere video, centrală termică pe lemne, panouri fotovoltaice, videoproiectoare). De asemenea, s-a amenajat o antecameră, de unde cei interesaţi îşi pot procura pliante, broşuri şi materiale de informare despre comuna noastră şi împrejurimi. Mai sunt ceva restanţe la deconturi, însă sper să se rezolve cât de curând. Cam asta ar fi partea greoaie a proiectului, cu care ne confruntăm momentan“, a arătat Niculiţă Mang (foto), primarul comunei Râu de Mori. Acesta a apreciat că inaugurarea centrului de informare turistică, situat în imediata apropiere a primăriei, se va face, cel mai probabil, în jurul datei de 1 decembrie.

Pensiunile, cuprinse în planul de promovare

Nu ai cum să faci turism fără investitori în domeniu. Iar cei care sunt deja implicaţi trebuie încurajaţi şi sprijiniţi. Sunt două lucruri esenţiale pe care primarul le ştie şi le vrea rezolvate. Ce ţine de el, va face. „Pensiunile din zonă (aici mă refer la toate cele care au declaraţie de activitate depusă la primărie) sunt cuprinse în materialele tipărite, asigurându-le promovarea cu titlu gratuit, iar obiectivele turistice – Cetatea şi Mănăstirea Colţ, vechea biserică a satului şi substructurile unui castel datând din veacurile XVI-XVIII, ruina unei biserici paraclis, construită în secolul XV – sunt şi ele bine reprezentate în materialele de informare. Ca o noutate, pot spune că vrem să constituim o asociaţie a proprietarilor de pensiuni din zonă. În acest fel, vom putea promova mai bine interesele locale”, a mai menţionat edilul şef al comunei Râu de Mori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare