Troleibuz şi în Valea Jiului?

Anamaria Nedelcoff

Consiliile locale din Valea Jiului s-au arătat de acord cu proiectul Consiliului Judeţean Hunedoara de a înfiinţa o linie de troleibuz în zonă. Finanţarea ar urma să fie accesată în 2014, însă oficialii CJ susţin că demersurile pentru studiile de fezabilitate trebuie făcute încă de pe acum, chiar dacă nu se ştie încă la cât se ridică valoarea unui asemenea proiect.
„Nu ştiu cât costă, fiindcă acum se fac demersurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate. După data de 1 ianuarie 2014, vom accesa finanţarea. Dar vreau să plecăm din timp cu acest proiect şi să fim pregătiţi cu toate avizele”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al CJ Hunedoara.
Însă, o astfel de linie de transport public ar afecta activitatea principalului operator de transport în comun din Valea Jiului, SC ZMK SRL, care în momentul de faţă, deţine monopolul în zonă. Balint susţine însă că firma menţionată nu va fi deranjată de noul proiect. ”Proiectul nostru nu va deranja firma care are monopol pe Valea Jiului. De fapt, nu are monopol, există nişte trasee care au fost scoase la licitaţie de Consiliul Judeţean şi întâmplător, această firmă le-a câştigat pe toate. Dar, va urma o nouă licitaţie şi poate nu le va mai câştiga”, a precizat Tiberiu Balint.
Marga Szabo, administratorul firmei, a declarat că vestea a luat-o prin surprindere. ”Sunt surprinsă, nu ştiu ce să spun. Nu ştiu şi nici nu m-am gândit cât de mult îmi va fi afectată activitatea. Deocamdată, nu vreau să mă gândesc la asta. M-aţi luat prin surprindere, asta e tot ce pot să spun. Dar, probabil că atunci când se va ţine o nouă licitaţie, va trebui să particip”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Marga Szabo, administratorul firmei de transport public din Valea Jiului.

2 comentarii la „Troleibuz şi în Valea Jiului?

  • 4 octombrie 2012 la 21:04
    Permalink

    Da,intr-adevar,aceasta este prioritatea pentru Valea Jiului!Troleibuze!Somajul este in floare,batranii mor efectiv de foame cu pensiile pe care le au,tinerii nu au nici cea mai mica speranta de viitor,coruptia este omniprezenta,etc!Cred ca,decat o linie de troleibuz,ar fi mai nimerita o linie de metrou!

  • 10 octombrie 2012 la 15:03
    Permalink

    Mă amuză cum se pune problema și se trage concluzia: să nu facem o linie de troleibus (pe fonduri, adică decontată minim 85% de UE) că poate stricăm interesele monopolului local, săracii de ei…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.